Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Lionel Messi duplája vezette a nyolc közé a Barcelonát – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágók utolsó játéknapján az idegenbeli gól nélküli döntetlen után az FC Barcelona esélyesként, de győzelmi kényszerben fogadta az Olympique Lyon gárdáját szerda este a Camp Nouban…

A Barcelona esélyeshez méltóan, hamar magához ragadta a kezdeményezést, és az első negyedóra végén a videóbíró megerősítette egy büntetőt a javukra, miközben Denayer próbálta szerelni Suárezt, de a lyoniak becsúszó védője elérte az uruguayi támadó lábát is. A megítélt tizenegyes Lionel Messi parádés emeléssel helyezte az elvetődő kapus mellett a kapu közepébe. A folytatásban is lendületben maradt a Barca, s kisvártatva Coutinho kőkeményen összeütközött Lopes kapussal, a Lyon portása hosszas ápolás után folytatni tudta a játékot. Az első félóra végeztével egy sakk-mattig kijátszott akció végén Arthur parádés indítása után Suárez hozta kihagyhatatlan helyzetbe Philippe Coutinhót, akinek már csak az üres kapuba kellett elhelyeznie a játékszert. Pár perccel később az OL mégis kapuscserére szánta el magát, Lopes nem tudta folytatni a játékot.

A szünet után is a katalánok uralták a játékot, látszólag semmi nem veszélyeztette a továbbjutásukat, ám egy óra elteltével fel tudta mutatni első lehetőségeit a francia alakulat, és az egyik alkalmával egy szöglet utáni kavarodás végén nem tudtak felszabadítani a védők, Lucas Tousart pedig bevágta a szépítő találatot, mellyel máris nyílttá vált a küzdelem. Nagyon azért nem kellett izgulnia a katalán egyletnek, a hajrához fordulva Lionel Messi tett róla, hogy eldőljön a párharc: az argentin klasszis előbb egy cselsorozat után maga volt eredményes, majd három perccel később Gerard Piquet-nek adott gólpasszt. A kiütésessé alakuló végeredményt aztán a kisebb sérülése miatt csereként csak kevés lehetőséghez jutó Ousmane Dembélé alakította ki, így senkiben nem merülhetett fel kétség a továbbjutót illetően, a Lyon pedig a BL-sorozatbeli első vereségével rögtön búcsúzni kényszerült.

FC Barcelona – Olympique Lyon 5-1 (2-0)
Továbbjutott: a Barcelona 5-1-es összesítéssel
Helyszín: Camp Nou Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Messi (18., 78. – az elsőt büntetőből), Coutinho (31.), Piquet (81.), O. Dembélé (86.) ill. Tousart (58.)
Sárga lapok: Lenglet (49.) ill. Marcal (33.), M. Dembélé (45+4.)
Kiállítva:ill.

FC Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto (Semedo 83.), Pique, Lenglet, Jordi Alba – Arthur (Vidal 73.), Busquets, Rakitic – Messi, Suárez, Coutinho (O. Dembélé 70.). Vezetőedző: Ernesto Valverde.

Olympique Lyon: Lopes (Gorgelin 34.) – Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, Mendy (Cornet 77.) – Ndombele, Fekir, Tousart – M. Dembélé, Depay (B. Traoré 73.) Vezetőedző: Bruno Genesio.