Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol csapatok dominálnak az európai kupasorozatokban

Szerda este a Bajnokok Ligája, csütörtök este pedig az Európa-liga zárta le a nyolcaddöntőjét, és kiderült, hogy kik lehetnek ott a negyeddöntőkben, és angol túlsúly van mindkét sorozatban. 

Forrás: uefa.com

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe négy angol csapat jutott tovább: a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur és a Liverpool. Korábban évekig a spanyol csapatok uralták a sorozatot, de most csak a Barcelona maradt versenyben a trófeáért. Miután a Bayern München szerdán kiesett, ez azt is jelenti, hogy 2006 óta először nem lesz német csapat a legjobb nyolc között. Azóta megtörtént a BL-negyeddöntők párosításainak sorsolása is, az is kiderült, hogy akár három angol csapat is ott lehet az elődöntőkben.

Ez Európa-ligában két angol csapat is bejutott a negyeddöntőbe: az Arsenal és a Chelsea. Itt viszont már a spanyolok is két csapattal képviseltetik magukat, a Villarreallal és a Valenciával. A maradék négy helyet egy olasz, egy német, egy portugál és egy cseh klub szerezte meg. Az Európa-liga negyedöntőjének párosításait is kisorsolták már, itt pedig akár a Chelsea és az Arsenal is ott lehet a legjobb négy között, viszont egy spanyol biztosan továbbjut majd.