Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az Arsenal kiharcolta a továbbjutást, az Inter búcsúzott – videóval

Befejeződtek az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágói. Az esti mérkőzéseken az Arsenalnak sikerült ledolgoznia a hátrányát, legyőzte a Rennes-t és továbbjutottak a következő fordulóba. Az Inter kétségbeesetten játszott a Frankfurt ellen, és a németek talált góljával nem tudtak mit kezdeni, így búcsúztak a sorozattól. A Sevilla megszenvedett a Slavia Prahával, ahogy a Benfica is a Dinamo Zágrábbal, itt mindkét meccsen a hosszabbításban dőlt el a továbbjutás kérdése. A Villarreal viszont hiába játszott előnnyel, nagyon könnyen legyőzte a Zenitet, és továbbjutott a negyeddöntőbe. 

Forrás: uefa.com

Arsenal – Rennes:

A Rennes nem igazán próbált támadni, ami azzal is magyarázható, hogy előnnyel utaztak Londonba. Az Arsenal azonban az 5. percben megszerezte a vezetést, amikor egy gyönyörű összjáték után Ramsey passzolt Aubameyang elé, aki közvetlen közelről lőtt a hálóba. A második góljuk a 15. percben érkezett, amikor Aubameyang ívelte a labdát Maitland-Niles felé, aki beletette a fejét a labdába és a kapus mellett az üres hálóba fejelt. Ezzel a találattal már az Arsenal állt továbbjutásra, ám ezután sem álltak le a támadásokkal.

A második félidőt már valamivel jobban kezdte a Rennes, és a 47. percben egy kapufát is lőttek. Néhány támadásukkal rá is ijesztettek az angolokra, de gólt nem sikerült lőniük. Aztán nagyon jól cserélt Uniai Emery, mert a friss emberek a 72. percben összehozták a csapat harmadik gólját is. Egy nagyon szép támadás végén, amelyben Mkhitaryan háromszor is játékba avatkozott, Kolasinac passzolt Aubameyang elé, akinek már csak a kapuba kellett lőni a labdát. Aubameyang még kétszer akár betalálhatott volna, de nagyon rosszul találta el a labdát a ziccereknél. A Rennes azonban nem tudott gólt szerezni, így az Arsenal juthatott tovább.

Arsenal – Rennes: 3-0 (2-0) Továbbjutott: Arsenal (Összesítésben: 4-3)
Helyszín: Emirates stadion (London) Vezette: Andris Treimanis (lett)
Gólszerzők: Aubameyang (5. 72.), Maitland-Niles (15.) ill. –
Sárga lap: Lacazette (32.), Aubameyang (72.), Mkhitaryan (77.), Kolasinac (90+3.) ill. Mexer (18.), Granier (55.), Bourigeaud (81.), Traore (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Arsenal: Cech, Kolasinac, Monreal, Koscielny, Mustafi, Xhaka, Ramsey (Torreira, 87.), Maitland-Niles, Özil (Mkhitaryan , 69.), Aubameyang, Lacazette (Iwobi, 69.). Vezetőedző: Unai Emery

Rennes: Koubek, Traore, Da Silva, Mexer, Bensebaini, Bourigeaud, Andre (Lea, 78.), Grenier (Hunou, 70.), Sarr, Niang, Ben Arfa. Vezetőedző: Julien Stephan

https://www.youtube.com/watch?v=rxPsZvjEgF8

Inter – Frankfurt:

Az Inter nagyon rosszul kezdett a Frankfurt ellen, ami nem jött jól, hiszen az első mérkőzésen csak egy gól nélküli döntetlent játszottak. A 6. percben megszerezték a németek a vezetést, amikor egy védőhatalmas hiba után Jovic szerezte meg a labdát, és a kapuson átemelve a hálóba lőtt. A Frankfurt a 27. percben ismét betalált, ám ezt a gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Az első félidőben nagyobb esélye volt növelnie az előnyét a vendég csapatnak, minthogy annak, hogy az Inter kiegyenlítsen.

A második félidőben sem lett jobb az Inter, és még közel sem álltak az egyenlítéshez. A Frnakfurt beállt védekezni, az olaszok pedig ezzel nem tudtak mit kezdeni. Támadtak az olaszok, de ezek erőtlenek voltak, és veszélyes helyzetet sem tudtak kialakítani. A 90+2. percben viszont Jovic akár duplázhatott is volna, de erős fejesét védte a hálóőr. Az Inter így kiesett, és a Frankfurt lesz ott a negyeddöntőben.

Inter – Frankfurt: 0-1 (0-1) Továbbjutott: Frankfurt (Összesítésben: 1-0)
Gólszerzők: – ill. Jovic (6.)
Sárga lap: D’Ambrosio (20.), Valero (52.), Skriniar (90+3.) ill. Haller (57.), Rode (63.), Paciencia (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=_pZzEp9Ef68

Benfica – Dinamo Zágráb:

Kisebb fölényben játszott a Benfica a Dinamo Zágráb ellen, de gólt nem tudtak lőni. A 23. percben a hazaiaktól Zivkovic vette át a hozzá érkező passzt, majd kapura küldött egy bombát, de a lövés picivel a kapu fölé ment. A 38. percben Pizzi szalomozott végig a védők között a tizenhatoson belül, majd laposan a kapu közepét célozta meg, de Livakovic védeni tudta azt. A 42. percben  Rafa Silva kapott egy nagyon jó passzt, amit azonnal kapura is küldött, de ezt a bal felső sarokba tartó lövést is védte a kapus.

A második félidő egy Dinamo helyzettel kezdődött, amikor az 52. percben Bruno Petkovic  kapott kiváló labdát, így ígéretes távolságból lőhet kapura, de a kapus védeni tudta a bal alsó sarokba tartó lövést. A 74. percben azonban sikerült a Benficának megszereznie a vezetést, amikor Pizzi visszafejelt labdáját Jonas juttatta a hálóba. A portugálok átvették az irányítást, és folyamatosan ostromolták a Dinamo kapuját, azonban a kapus remekül védett.

A portugálok egyetlen gólja a rendes játékidőben csak a hosszabbításra volt elég, ott viszont már könnyen megnyerték a mérkőzést. Először a 94. percben találtak be Ferro távoli bombájával. A 104. percben egymás után két sárga lappal kiállították a horvátok csapatából Stojanovicot, és egy perccel később, a 105. percben meglőtte a harmadik gólját is a Benfica, egy egészen elképesztő góllal Grimaldo révén, aki nagyjából 19 méterről csavart gyönyörűen a hálóba. Így már egyértelműen eldőlt, hogy a portugálok lesznek ott a negyeddöntőben.

Benfica – Dinamo Zágráb: 3-0 (0-0) Továbbjutott: Benfica (Összesítésben: 3-1)
Gólszerzők: Jonas (72.), Ferro (94.), Grimaldo (105.) ill. –
Sárga lap: Jonas (67.), Joao Felix (74.), Grimaldo (90+1.), Gabrial (114.) ill. Moro (14.), Petkovic (45.), Stojanovic (104.), Theophile-Catherine (110.)
Kiállítás: – ill. Stojanovic (104.)

Slavia Praha – Sevilla:

Kiegyenlített volt az első félidő a Slavia Praha és a Sevilla között. A vezetést először a csehek szerezték meg a 15. percben, amikor egy szöglet után Skoda fejelt Ngadeu-Ngadjui elé, aki közvetlen közelről lőtt a hálóba. A 31. percben Quincy Promes lövése megpattant egy védőn és a kapufán csattant. A játékrész végén, a 43. percben Ondrej Kolar rántotta le ellenfelét a tizenhazoson belül, amiért büntetőt kapott a Sevilla. Ben Yedder állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a lehetőséget.

A második félidőt a prágai csapat kezdte jobban, mivel a 47. percben Jesus Navas szabálytalanságáért tizenegyest kapott a Slavia Praha, majd Tomas Soucek lőtte a labdát a léc alá Vaclik kinyújtott keze mellett. Azonban nem örülhettek sokáig, mert az 54. percben kiegyenlített a Sevilla, amikor Munir El Haddadi l lőtt kapura, és remekül találta el a labdát, ami a léc alá ment. A rendes játékidőben már nem született több gól, ez viszont hosszabbítást eredményezett.

A hosszabbítás igen izgalmas lett, mivel először a Sevilla lőtt egy gólt a 98. percben, amikor Quincy Promes tálalt Franco Vazquez  elé, neki pedig mindössze annyi dolga volt, hogy közelről a kapuba fejeljen. Erre a 102. percben válaszolt a Slavia Praha, miután van Buren a védőket kicselezve laposan lőtt a kapuba. Itt azonban még nem ért véget a gólgyártás, hiszen a 119. percben a csehek megszerezték a nyertes találatot. Traore kapta meg a labdát a kapu előterében, majd ellőtte a labdát a kapus mellett a hálóba. Ezzel a Slavia Praha bejutott az Európa-liga negyeddöntőjében.

Slavia Praha – Sevilla: 4-3 (1-1) Továbbjutott:
Gólszerzők: Ngadeu-Ngadjui (15.), Soucek (47. – büntetőből), van Buren (102.), Traore (119.) ill. Ben Yedder (44. – büntetőből), Munir (54.), Vazquez (98.),
Sárga lap: Kolar (43.), Kral (67.), Olayinka (88.), Soucek (110.) ill. Vazquez (98.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=tONcMoBRZLQ

Villarreal – Zenit:

Hiába várta előnnyel a Villarreal a mérkőzést a Zenit ellen, így is támadó focit játszottak. A 29. percben meg is szerezték a vezetést, amikor egy kontra végén Gerard Moreno lőtt a kapuba.  Az orosz csapatnak csak egy nagyobb lehetősége volt még a 11. percben, ám Sardar Azmoun a léc felé rúgta a labdát.

A második félidőt góllal kezdte a Villarreal a 47. percben, amikor Gerard Moreno tökéletes beadása után Carlos Bacca fejelt a kapuba. A Villarreal kézben tartotta a meccset, és csak a 91. percben engedte ki a keze közü, amikor a Zenit szépíteni tudott, amikor a védők által visszafejelt labdát Ivanovic lőtte a hálóba. A Villarreal nagyon könnyen jutott tovább a következő fordulóba.

Villarreal – Zenit: 2-1 (1-0) Továbbjutott: Villarreal (Összesítésben: 5-2)
Gólszerzők: Moreno (29.), Bacca (47.) ill. Ivanovic (90+1.)
Sárga lap: Ruiz (52.), Costa (82.) ill. Shatov (57.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=QOioNFiJWrQ