Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Zidane visszatért és vele együtt az élet is Madridba – videóval

A La Liga 28. fordulójában visszatért a Real Madrid kispadjára Zinedine Zidane, aki a Celta Vigo ellen vívta meg első összecsapását.

Kép: AS.com

Az Ajax elleni BL-búcsút követően nem meglepő módon menesztették Solarit, így a Real irányítását ismét Zinedine Zidane vette át. A francia tréner pedig nem is vesztegette az időt, azonnal változtatott. Kikerült a kezdőből Courtois, a helyén Keylor Navas védett – kérdéses, hogy ez a felállás innentől alapvetés lesz-e, vagy esetleg váltogatja majd kapusait Zizou. Majd meglátjuk. Marcelo visszakerült a védelem baloldalára Reguilon helyére, ahogy Isco is hirtelen a kezdőben találta magát Kroos és Modric mellett. Odriozola a sérült Carvajalt pótolta, ahogy az eltiltott Casemior és a szintén sérült Vinicius sem játszhatott. A támadósorban Bale, Benzema és Asensio kaptak helyet.

A mérkőzés roppant kényelmes tempóban csordogált. A Realnak esze ágában sem volt letámadni ellenfelét hazai pályán, inkább szép nyugodtan kezdték el felvenni a ritmust és fokozatosan nőtt a labdabirtoklási arányuk. Néhány perc elteltével óvatosan jelezték az ellenfél térfelén is a jelenlétüket, akadt pár lehetőségük, de a Celta sem volt veszélytelen. Sőt, igazából a legnagyobb bravúrt Keylornak kellett bemutatnia, de nem sikerült kifogni a Costa Rica-i kapuson. Ettől függetlenül a hazaiak irányítottak, helyenként pedig sikerült is szép akciókat vezetniük. Az első játékrész leglátványosabb történése mindenképp Bale nevéhez főződik, aki Benzema sikertelen ollózási kísérlete után durrantott egy nagyot Bundesliga-mozdulattal, lövése azonban a felső lécről vágódott ki.

Egyértelműen érződött Zidane keze nyoma a társaságon, habár közel sem volt hibátlan a produkciójuk. Mégis áradt belőlük a nyugalom – biztosak voltak benne, hogy nyerni fognak. A támadójáték terén is sokat fejlődtek, pedig Zidane irányításával azelőtt sem voltak lehengerlőek ilyen téren (inkább reaktív focit játszottak ha tehették, az ellenfelek hibáit próbálták meg kihasználni). És mégis, sokkal jobb volt nézni ezt a Real Madridot, mint korábban bármikor ebben a szezonban. A lassú tempó ellenére is.

A második félidőben rákapcsoltak egy picit és megpróbálták beszorítani a Celtát. Majdnem rá is fáztak: egy labdavesztés után kontrázhattak a vendégek, de Boufal elszórakozta a hatalmas lehetőséget, így maradt a 0-0. Percekkel később Modric talált be, ám a bíró hosszas videózás miatt érvénytelenítette a gólt: Varane lesen volt és a helyezkedésével zavarta a kapust, így jogosan vonták vissza a találatot. Amit viszont akkor megúszott a Vigo, az a 62. percben utolérte őket. Asensio pazarul hozta a Real akcióját a pálya közepén, majd kiugratta Benzemát, aki az érkező Iscóhoz passzolt. A francia csatár gyanús hogy lesen volt, de a videóbíró erre nem talált egyértelmű bizonyítékot, így a pályán hozott ítélet maradt érvényben.

A Real addig is nyeregben volt, ezek után pedig bőven volt ok a bizakodásra. A 77. percben pedig Gareth Bale tett is arról, hogy ne maradjon kérdés a hajrára. A walesi jól játszott, megérdemelte a gólt – ráadásul rajta kívül többen is meglepően jó teljesítményt nyújtottak. Marcelo, Modric, Asensio, vagy épp Kroos is idei egyik legjobbját nyújtotta – habár azt is látni kell, hogy ez az ő esetükben nem nagy szó. A Real Madrid viszont magabiztos győzelmet aratott, és visszaadott egy kicsit abból az érzésből, ami régen jellemezte a játékukat. Most nem voltak rosszak, de messze voltak a legjobbjuktól. A folytatásban lesz lehetőségük a további javulásra.

A Real Madrid a 3. helyen áll a bajnokságban, a Vigo viszont kieső helyen áll.

https://www.youtube.com/watch?v=FnY_oYYARWw

https://www.youtube.com/watch?v=EHt9kV4jnLI

Real Madrid – Celta Vigo 2-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Munuera
G.: Isco (62.), Bale (77.)
Sárga lap: Bale, ill. –
Piros lap: 

Real Madrid: Keylor Navas – Marcelo, Sergio Ramos, Varane, Odriozola – Isco (Ceballos), Kroos, Modric (Fede Valverde) – Asensio, Benzema (Mariano Diaz), Bale. Edző: Zidane.

Celta Vigo: Ruben Blanco – Junca (Hoedt), Costas, Araujo, Kevin – Lobotka, Yokuslu (Beltran) – Boufal (Hjulsager), Brais Mendez, Sisto – Maxi Gomez. Edző: Franc Escriba.