Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: letarolta ellenfelét, és ismet élre állt a Bayern, újból győzött a Frankfurt is! – videóval

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának zárónapján ezúttal három mérkőzést is megrendeztek, és pályán volt többek között a Bayern München csapata is, amely durván letarolta ellenfelét, és újból féltucat találatig meg sem állt! Győzött a Frankfurt is a délután folyamán, míg a Leverkusen hazai pályán, négygólos meccsen maradt alul!

James (középen) szerezte a Bayern goljainak felét mesterhármasa révén! (forrás: bundesliga.com)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának zárómérkőzésén a Bayern München vendége a Mainz volt, a hazaiak pedig a hétközi Liverpool elleni BL-ből való kiesésük ellenére a bajnokságban az élre törtek volna újból, és erre minden esélyük meg is volt, hiszen ők voltak a mai találkozójuk esélyesei.

Igencsak hamar előnybe is került a Bayern, hiszen villámgyorsan betalált már a 3. percben Lewandowski, aki ezzel 197. találatát szerezte a német élvonalban (1-0)! Folyamatosan nyomás alatt tartotta a Bayern a Mainz csapatát, Coman pedig a 13. percben megduplázhatta volna a hazaiak előnyét, de lövése a kapufán csattant! A hazaiak nagy nyomásának viszont a 33. percben újból meglett az eredménye, amikor is James Rodriguez vette be a vendégek kapuját, a kolumbiai számára pedig a gólpasszt Goretzka adta (2-0)! Sokat nem kellett várni, és jött harmadik gól is a bajor klubcsapat részéről, ugyanis a 39. percben Thiago Alcantara passzát követően Coman tudott eredményes lenni (3-0)! Féltávhoz érve a Bayern München nagyon magabiztosan, három góllal vezetett tehát a papírformát is igazolva ezzel a Mainz csapata ellen.

A fordulást követően nagyon beindultak ismét a hazaiak, hiszen gyorsan két gólt is szereztek! Előbb, az 51. percben Boateng labdáját James Rodriguez vágta a vendégek kapujába, ezzel a kolumbiai játékos duplázni tudott, a Bayern pedig négygólos előnyre tett szert (4-0)! Csupán négy perc telt el ezután, és újból betalált James, aki ezzel mesterhármast szerzett, csapata pedig közel féltucat góllal vezetett! Ráadásul James először szerzett három találatot a Bayern színeiben (5-0)! Ezután sem volt leállás, a Bayern eljutott féltucat találatig, amikor is az MLS-ből, a Vancouver Whitecaps csapatától szerződtetett fiatal tehetség, a 18 éves Alphonso Davies vette be a Mainz kapuját, ezzel a kanadai játékos első gólját szerezte a bajor klubóriás színeiben a 70. percben (6-0)! A végéig is igyekezett ezek után újból betalálni a Bayern, de ez nem jött össze, így zsinórban másodjára is hatgólos sikert aratott a bajnokságban a müncheni óriás, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően ismét az élre állt, maga mögé utasítva a nagy rivális, Borussia Dortmund gárdáját!

Bundesliga, 26. forduló
Bayern München – Mainz • 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Lewandowski (3.), James Rodriguez (33., 51., 55.), Coman (39.), Davies (70.), ill.


A nap második meccsén, a Bayern München találkozóját megelőzően az Európa-ligában a hétközben az Intert kiejtő, ezzel negyeddöntőbe jutó Eintracht Franfkurt csapata az utolsó helyen álló 1. FC Nürnberg csapatát látta vendégül esélyesként. A hazaiak már az első perctől kezdve domináltak, és úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy mikor szerzi meg a vezetést a frankfurti együttes. Ez pedig be is igazolódott, hiszen nagyszerű összjátékot követően a hazaiak akciója végén a 33. percben Hinteregger talált be Kostic nagyszerű passzát követően (1-0)! A 37. percben úgy tűnt, növeli is előnyét az Eintracht, azonban Paciencia gólját les miatt nem adták meg. A félidő legvégéhez közeledve is Paciencia villant, de 43. percben kapura küldött lövését a vendégek kapusa, Mathenia hárítani tudta.

A fordulást követően nem hagyott alább a hazaiak dominanciája, Paciencia pedig az 59. percben is nagy helyzetbe került, ám fejese a keresztlécen csattant! A 64. percben Haller igyekezett bevenni a vendégek kapuját, de az egyik védő becsúszva blokkolta a Frankfurt játékosának próbálkozását. A 73. percben is lehetősége volt a hazai gárda megdupláznia az előnyét, azonban Kostic próbálkozása mellé ment. A végéhez közeledve próbált a Nürnberg egyenlíteni, a 83. percben viszont Behrens lövését könnyedén védte Trapp. A véghajrában, a 89. percben a csereként pályára lépő Rebic is betalált, ám les miatt nem adták meg a találatát, így maradt az 1-0-s eredmény. A lefújásig nem is változott már az állás, de így is hozta a papírformát az Eintracht Franfkurt csapata, amely sokat tett a győzelemért, és folytatta jó szériáját, szám szerint ez azt takarja, hogy minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 13 meccsén nem talált legyőzőre a frankfurti gárda!

Eintracht Franfkurt – 1. FC Nürnberg • 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Hinteregger (33.), ill.


A nap első meccsén, kora délután a Bayer Leverkusen a Werder Bremen alakulatát látta vendégül, és jó összecsapásra számíthattak a Bundesliga kedvelői a két csapat ebben a bajnoki szezonban nyújtott eddigi teljesítménye alapján.

A meccs esélyese a hazai gárda volt, ezzel szemben már a 13. percben Max Kruse révén előnybe került a brémai alakulat (0-1)! Igyekezett egyenlíteni a Leverkusen, de igazán nagy ziccert nem hozott össze a Gyógyszergyári együttes, ráadásul 37. percben ismét gólt kapott a hazai gárda! Ekkor Kruse a gólpasszt adta, a találatot pedig Rashica szerezte (0-2)! Az első félidő során már újabb gól nem esett, hiába próbált szépíteni a hazai együttes, nem jött tehát össze.

A fordulás után kevéssel, egészen pontosan tíz perccel szépíteni tudott a Leverkusen, vagyis csak úgy tűnt, mer a szünet után csereként pályára küldött tehetség, Havertz gólját nem adta meg Deniz Aytekin játékvezető kezezés miatt. Pár perccel később, az 59. percben Nuri Sahin a vendégek előnyét kis híján háromgólosra növelte, azonban szabadrúgását követően a felső lécen csattant a labda! A túloldalon viszont összejött szabadrúgásból a gól, amikor a 75. percben Bailey szépített ilyen módon, és izgalmassá tette a meccs végét (1-2)! A hajrában, a 86. percben Bailey az egyenlítést is megszerezhette volna, de lövése épphogy mellé ment! De nem csak az egyenlítés maradt el, ugyanis a Werder Bremen bebiztosította a győzelmet a ráadás 5. percében, amikor Kruse másodjára is eredményes tudott lenni (1-3)! A brémaik pedig továbbra is jól muzsikálnak, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve immár 11 mérkőzés óta veretlenek!

Bayer Leverkusen – Werder Bremen • 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Bailey (75.), ill. Kruse (13., 90+5.), Rashica (37.)


A bajnokság állása a 26. fordulót követően