Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: büntetővel nyert a Sevilla, a Valencia döntetlenezett – videóval

A spanyol bajnokság 28. fordulójának vasárnapi játéknapját az Eibar és a Real Valladolid nyitotta, a találkozót pedig a hosszabbításban döntötték el. Ezt követte az Espanyol és a Sevilla párharca, amely végén az andalúziai csapat örülhetett, mert ha nehezen is, de behúzták a három pontot. Ezt követően a Valencia a Getafét fogadta, ám a “Denevérek” nem bírtak a kis madridi csapattal. A Villarreal hátrányból fordított a Rayo Vallecano ellen, így kikerült a kiesőzónából. 

Forrás: laliga.es

Espanyol – Sevilla:

Az első félidőben a Sevilla játszott jobban, és habár volt néhány helyzetük Banega és Ben Yedder révén, de gólt nem tudtak szerezni. A hazai csapatnak nem volt nagy helyzete az első játékrészben.

A második játékrészben már az Espanyol vette át az irányítást, bár az 54. percben egy nagy hiba után hátrányba kerültek. Hermoso rúgott oda André Silvának a tizenhatoson belül, amiért a Sevilla büntetőt kapott. Ben Yedder állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Az Espanyol hiába próbálkozott nem jött össze az egyenlítés. A mérkőzést végül mindkét csapat tíz emberrel fejezte be, mert a 94. percben Dardert és Soriánót is piros lappal jutalmazták.

Espanyol – Sevilla: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Ben Yedder (54. – büntetőből)
Sárga lap: Darder (65.), Vila (90+4.) ill. Wober (63.), Carrico (75.), Soriano (90.)
Kiállítás: Darder (90+4.) ill. Soriano (90.+4)

https://www.youtube.com/watch?v=8Ruv8Yytc8Y

Valencia – Getafe:

Nem volt túl eseménydús a Valencia – Getafe bajnoki találkozó első félideje, de a madridi csapat valamennyivel veszélyesebben játszott, igaz, nagy helyzetet ők sem tudtak kialakítani. Aztán a játékrész végén jelzett a Valencia, hogy meg akarják nyerni ezt a mérkőzést, és a 44. percben Rodrigo fejelt a kapufára.

A második félidőben feljavult a hazaiak játéka, és bár a 49. percben Rodrigo lövését még védte a kapus, az 53. percben Guedes próbálkozását már nem tudta. Azonban a Valencia nem sokáig örülhetett, mert a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a találatot, és maradt a 0-0. Nem sok esélye volt ezután a Valenciának a vezetőgólra, egy 75. perces Parejo-helyzetet kivéve.

Valencia – Getafe: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Gaya (24.), Guedes (65.), Mina (86.) ill. Arambarro (26.), Cabrera (64.), Falmini (78.), Portillo (86.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!

Villarreal – Rayo Vallecano:

Nem játszott jól a Villarreal az első játékrészben, amit a Rayo meg is büntetett a 21. percben, amikor megszerezték a vezetést. Egy kis szöglet után Imbula beadásából Mario Suarez szerzett fejjel gólt.  Az első félidőben még volt egy nagyobb helyzete a hazaiaknak Chukwueze révén, de a kapus résen volt, és védett.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdte a Villarreal, hiszen az 50. percben kiegyenlítettek. Egy szép támadás végén egy védőről pattant a labda az üresen maradt Ekambi elé, akinek már csak a hálóba kellett lőnie a játékszert. Nem telt el azonban két perc sem, és a hazaiak már a vezetést is megszerezték, szintén Ekambi révén. Sokáig eseménytelenül telt a játék, aztán a 88. percben érkezett a Villarreal harmadik találata, amellyel le is zárták a mérkőzést. Egy szép kontra végén Gerard Moreno futhatott teljesen egyedül a kapu felé, majd a végén a kapus mellett a hálóba lőtt.

Villarreal – Rayo Vallecano: 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Ekambi (50. 52.), Moreno (88.) ill. Suarez (21.)
Sárga lap: Mori (44.), Ruiz (79.), Alvaro (82.) ill. Velazquez (51.), Galvez (66.), Amat (82.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=KN4mvY-iKjc

Eibar – Real Valladolid:

Jól játszott a Valladolid az Eibar ellen, és a 11. percben meg is szerezhették volna a vezetést, ám hiába lőttek gólt, azt les miatt érvénytelenítették. A játékrészben Tuhami és Plano is kihagyott egy-egy nagy helyzetet, így a vendégek nem szerezték meg a vezetést a szünet előtt.

A második félidőben, az 54. percben viszont az Eibar gólt. Egy beadás után Einrich elé került a labda, aki a kapu előtt üresen álló Orellana elé passzolt sarokkal, ő pedig a kapuba lőtte a játékszert. A Valladolidak voltak helyzetei, amivel kiegyenlíthettek volna, de nem tudtak betalálni. A hosszabbításban azonban felpörögtek az események, amikor a 91. percben büntetőt kapott a Valladolid, Verde pedig értékesítette is a lehetőséget, ezzel kiegyenlítve az eredményt. Itt azonban még nem álltak le, hiszen a 94. percben a győztes gólt is megszerezték a vendégek. Nagyszerű szólója után Sergio Guardiola lőtt a kapus mellett a bal alsó sarokba.

Eibar – Real Valladolid: 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Orellana (54.) ill. Verde (90+1. – büntetőből), Guardiola (90+3.)
Sárga lap: Cote (50.), Mark (90.), Orellana (90+2.), Cardona (90+7.) ill. Tuhami (67.), Alcaraz (74.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=nKahjpYrmKM