Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított magyar tehetségével a Red Bull Salzburg – HIVATALOS

Az osztrák első osztályban szereplő Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbították fiatal magyar játékosuk, Szoboszlai Dominik szerződését. 

Forrás: Red Bull Salzburg Twitter

Szoboszlai Dominik kiváló teljesítménye meggyőzte a Red Bull Salzburg vezetőségét arról, hogy 2022. május 31-ig meghosszabbítsák a magyar középpályás szerződését. Szoboszlai eddigi kontraktusa 2021-ig szólt, ezt toldották most meg egy újabb évvel. A játékos nagyon boldog, hogy megkapja a bizalmat a klubtól, és úgy érzi, a legjobb helyen van jelenleg a fejlődése szempontjából.

“Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, így rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet Salzburgban.”

A klub sportigazgatója, Christoph Freund is elismerően nyilatkozott a magyar középpályásról, aki szerint Dominik hatalmas tehetség és mentálisan is nagyon profi.

Dominik nagyszerűen fejlődött a nálunk töltött ideje alatt, az elmúlt hónapban pedig óriásit lépett előre, mind a pályán, mind a személyiségét illetően. Elképesztő tehetségéhez rendkívül profi mentalitás is párosul.Fontos, hogy maradjon ezen az úton, a Red Bull Salzburg minden lehetőséget megad neki ehhez.”

Szoboszlai 2017 óta a salzburgi csapat tagja, ám eleinte csak az U18-as csapatnál számoltak vele, majd a másodosztályban szereplő FC Lieferingnél játszott. 2018 nyara óta az első csapatban játszik, és azóta 11 mérkőzésen lépett pályára. Az osztrák bajnokságban eddig egyszer volt eredményes.

A középpályást Marco Rossi meghívta a magyar válogatott Eb-selejtezős keretébe is.