Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: kétgólos vereség a szlovákok ellen

Vereséggel kezdte a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit a magyar válogatott: a nemzeti tizenegy Nagyszombaton kapott ki Szlovákiától. 

Marco Rossi döntése értelmében mind Dzsudzsák Balázs, mind pedig Szoboszlai Dominik kimaradt a magyarok kezdőcsapatából. Az első játékrész viszonylag alacsony színvonalú játékot hozott, a gólhoz azonban Szlovákia volt közelebb. Mindennek még a szünet elején meglett az eredménye: a létszámfölényben lévő magyar védelmet a Hertha BSC játékosa, Ondrej Duda csapta be helyezkedésével, majd Gulácsi Péter kapujába juttatta a labdát. A második félidőben Magyarország játéka leginkább Dzsudzsák és Szoboszlai becserélését követően kezdett éledezni, ez többek között a kapitány Szalai Ádám lövésével és Willi Orbán fejesével mutatkozott meg ezek mellett Dzsudzsáknak is volt egy távoli bombája, ami a háló tetején kötött ki. Lipcsei légiósunknak, Gulácsinak többször akadt gólja a háló előtt, néha pedig a védelem blokkolta a szlovákak kísérleteit. Az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is a lefújáshoz közeledve született gól, Albert Rusnak volt eredményes.

Szlovákia Magyarország 2–0 (1-0).
Gólszerzők: Duda, Rusnak.

Szlovákia kezdőcsapata: Dubravka Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko), Rusnak (Mihalik) – Mak (Stoch).