Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Dánia ikszelt, USA szűken nyert – videóval

A válogatottbeli felkészülés jegyében lépett pályára Dánia tegnap este Koszovó vendégeként, míg az Egyesült Államok nemzeti csapata Ecuadort fogadta. A dánok és az amerikaiak is favoritok voltak, ám csak utóbbi tudott nyerni, az észak-európai válogatott nagy meglepetésre kis híján kikapott!

USA válogatottja Ecuador vendéglátása alkalmával Zardes (balra) góljával aratott győzelmet (forrás: twitter.com/OrlandoCitySC)

A dán labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzés keretein belül tegnap este Koszovó vendége volt. Dánia volt a meccs esélyese, azonban a hazaiak az első félidőben veszélyesebben játszó koszovóiak a szünet előtt meg is szerezték a vezetést, amikor a Dinamo Zagreb védője, Rrahmani talált be a kapuba a 42. percben (1-0)! A dánok a második félidőben, a 60. percben Eriksent is bevetették, három perccel pályára küldése után pedig egyenlített a Tottenham játékosa büntetőből (1-1)! Ám sokat nem kellett várni, újabb három perc telt el, és újból előnybe kerültek a koszovóiak! A 66. percben Celina talált be a dán kapuba (2-1)! Úgy tűnt, a dánok meglepetésre alulmaradnak, de végül Højbjerg a ráadás első percében döntetlent érő találatot szerzett (2-2)! Így is meglepetést hozott ez a találkozó, de a vereségét el tudta kerülni a kétszer is vezető Koszovó ellen Dánia. Koszovó ezzel továbbra is veretlen 2017 októbere óta, immár 11 meccse! A koszovóiak hétfőn kezdik meg az Eb-selejtezőt Bulgária vendéglátójaként, míg Dánia kedden Svájc otthonában.

Félkészülési mérkőzések
Koszovó – Dánia • 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Rrahmani (42.), Celina (66.), ill. Eriksen (63. – büntetőből), Højbjerg (90+1.)


Magyar idő szerint ma hajnalban az Amerikai Egyesült Államok válogatottja is felkészülési mérkőzésen lépett pályára a dél-amerikai Ecuadort vendégül látva. A meccs esélyesei a hazaiak voltak, akik fölényben is tudtak végig játszani. Az Orlando City otthonában megrendezett mérkőzésen azonban a hajrájáig így sem született gól, ám akkor a Columbus Crew gólerős fiatal tehetsége, Zardes betalált, akinek 82. percben szerzett gólja győzelmet ért USA-nak (1-0)!

USA – Ecuador • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Zardes (82.), ill.