Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Mourinho elmondta, hogy mi lesz Zidane dolga

A Manchester Unitednál látott, romokban heverő José Mourinho kispadra ültetésével igazi terrorcselekményt követett volna el a labdarúgás ellen a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez. Szerencsére a „Királyiak” vezére sikeresen könyörögte vissza a kispadra a tavaly nyáron önként távozott Zinedine Zidane-t.

Zidane számára a jelek szerint most sokkal nehezebb lesz világverő csapatot összehoznia. 2016-os hatalomátvételekor ő még mindig a Carlo Ancelotti-féle csapat örökségéből, sok potenciált rejtő keretéből tudott dolgozni. Második regnálására azonban ez a játékosanayag elfáradt. Cristiano Ronaldo már nem is a keret tagja, és bizony többen is már jócskán harminc felett vannak a kulcsemberek közül. Az irányvonal egyértelmű: a francia edzőnek idén a menedzser szerepet is magára kell vállalnia, és a megfelelő játékosok leigazolásával kialakítania az általa kívánt keretet.

José Mourinho szerint második madridi karrierje során sokkal keményebb dolga lesz Zidane-nak:

„Új szakaszt kezdett a pályafutásában. Csapatot kell építenie, döntéseket kell hoznia, játékosokat kell vásárolnia, és bizony el is kell adnia néhányakat. Az újakat át kell képeznie, át kell adnia a filozófiáját számukra. Azt hiszem, hogy talán a legjobb ember ő a klub számára.”

– húzta elő kedvesebbik énjét a portugál szabadúszó.