Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Őrült meccsen, elképesztő Barca-feltámadás! – Videó

Az FC Barcelona kis híján megégett a nagyot játszó, a katalánokat óriási csatára késztető Villarreal otthonában.

(Kép: LaLiga Twitter)

A kispadon helyet foglaló Lionel Messivel a kispadon sem kezdhetett volna jobban a Barca! Valverde csapata bő tíz perc elteltével ugyanis már vezetett Philippe Coutinho találatával. És ha egy üzlet beindul!

Az első gólt előkészítő Malcolm négy perccel később saját maga is feliratkozott a gólszerzők közé!

A katalán szurkolók egy része ekkor vélhetően elkezdte elkönyvelni a három pontot. Csakhogy a kiesés ellen emenkülő, nagyobb dolgokra hivatott Villarreal ezt másképp gondolta,.

A “sárga tengeralattjáró” előbb Samuel Chukwueze góljával szépített, majd a második félidő elején Toko Ekambi góljával már ki is egyenlítette az állást – Nem várt fordulat a javából! Különösen Ekambi gólja volt igazán lehangoló a Barcára nézve…

Ernesto Valverde ekkor érezte, hogy baj lehet, és pályára küldte Lionel Messit. Ám mintha az argentin zseni jelenléte – persze képletesen értve – most a Barcát zavarta volna meg, hiszen a Villarreal a meccs ezen szakaszában valósággal átrohant a katalánokon.

A 62. percben Vicente Iborra szerzett gólt egy szép akció végén, majd a 80. minutumban Carlos Bacca meglőtte a hazaiak 4. találatát.

A Barca talán azért sem került teljesen padlóra, mert a két gól között ter Stegen valami elképesztően nagy védéssel meccsben tartotta csapatát:


Amilyen őrült volt ez a meccs, ha nem kétszer olyan lett a hajrá! Messi varázsolt egyet, irgalmatlanul nagy gólt lőtt a 90. percben szabadrúgásból. Majd jött a slusszpoén, egy röviden kifejelt szögletet Luis Suárez egyből, ballal, amolyan minden-mindegy alapon kapura lőtt, és milyen igaza lett. Egyenlített a Barca a 94. percben!

Történelmi egyenlítés volt, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy a 129. spanyol bajnoki gólját szerző Suárez Diego Forlánt lehagyva a legjobb uruguayi gólszerző lett a La Ligában.

Nehéz szavakat találni a 4:4-es döntetlenre. Az alábbi videó önmagáért beszél!

https://www.youtube.com/watch?v=_yBda8ve7pk

 

Villarreal – FC Barcelona 4-4 (1-2)
Estadio de la Ceramica, Vezette: A. Hernández
Gólszerzők: Chukwueze (23.), Ekambi (50.), Iborra (62.), Bacca (82.) illetve Coutinho (12.), Malcolm (16.), Messi (90.), Suárez 93.)
Sárga lap: Alvaro (36.), Mori (45.), S. Caseres, (91.) illetve Busquets (39.), Lenglet (42.). Vidal (77.), Alena (83.), Messi (84.), Roberto (85.), Suárez (91.)
Piros lap: Alvaro (86.)

Villarreal: Asenjo – Alvaro, Mori, Ruiz – Mario Gaspar, Morlanes (S. Caseres, 63.), Cazorla, Alfonso, Iborra, Chukwueze (Bonera, 88.) – Ekambi (Bacca, 74.). Vezetőedző: Javier Calleja

FC Barcelona: ter Stegen – S. Roberto, Umtiti, Lenglet, Alba – Vidal, Busquets (Rakitic, 73.), Arthur (Alena, 73.) – Coutihno (Messi, 61.), L. Suárez, Malcolm. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Korábban:

Espanyol – Getafe 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Borja Igelsias (56.) illetve Angel (72.)

A forduló hátralévő programja:

04.03.
19:30 Athletic Bilbao – Levante (Tv: Spíler 2)
20:30 Eibar – Vallecano
20:30 Huesca – Celta Vigo (Tv: Spíler 1)
21:30 Valencia – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
04.04.
19:30 Sevilla – Alaves (Tv: Spíler 2)
20:30 Leganes – Valladolid (Tv: Spíler 1)
21:30 Real Sociedad – Betis Tv: Spíler 2)