Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: őrületes Bayern-továbbjutás, kipottyant a Schalke

Az RB Leipzig és a Hamburg sikerét követően szerda este a Bayern München és a Werder Bremen is bejutott a legjobb négy közé a Német Kupában.

A sorozat tavalyi döntőse, a Bayern igencsak megszenvedett az elődöntő kiharcolásáért: Niko Kovac együttesének dolgát a másodosztályú Heidenheim kellemetlenül megnehezítette, négyszer is bevették Sven Ulreich kapuját. A bajorok ráadásul már a 15. percben emberhátrányba kerültek. A vendégek akkor is képesek voltak felállni, amikor a müncheni sztárklub kétgólos előnnyel vágott bele a hajrába. A 44-es állást végül Robert Lewandowski egy tizenegyesgóllal döntötte el.

Búcsúzott az idei kiírástól a Schalke, amely korábban a Bajnokok Ligájában szenvedett csúfos vereséget, illetve a bajnokságban sem szerepelnek valami fényesen. A piros lap ezen a találkozón is elő került, itt azonban már nem osztott, nem szorzott a kiállítás: a brémai Werder 02-vel magabiztosan várhatja a következő kört.

Bayern München Heidenheim 54 (1-2).
Gólszerzők: Goretzka, Müller, Lewandowski (2 – egyet büntetőből), Gnabry, ill. Glatzel (3 – egyet büntetőből), Schnatterer.
Kiállítva: Süle.

Schalke Werder Bremen 02 (0-0).
Gólszerzők: Rashica, Klaassen.
Kiállítva: Sahin.