Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: az Ajax otthonában ikszelt a Juve – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ma este rendezték meg az Ajax – Juventus párharc első felvonását Amszterdamban, ahol ugyan előnybe került a vendég együttes, de nyerni nem tudott, ám így is idegenben szerzett góljának köszönhetően bizakodva várhatja a visszavágót.

Ronaldo fejesével került előnybe a Juve (forrás: twitter.com/juventusfc)

Az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntői ma este folytatódtak, többek között az Ajax – Juventus párharc első meccsével Amszterdamban. A hazaiak a Real Madrid kiejtésével jutottak a legjobb négy közé, míg a Juve az Atlético Madrid ellen fordította meg a maga nyolcaddöntőbeli párharcát.

A találkozó 2. percében máris előnybe kerülhetett volna a Juventus, azonban Bernardeschi lövése elsuhant Onana kapuja fölött egy kevéssel. A 18. minutumban a hazaiak is közel kerültek a gólszerzéshez, amikor is Ziyech tűzte kapura a labdát, ám Szczesny hárítani tudott. A 25. percben is hazai lehetőséget láthatott a publikum, viszont van de Beek próbálkozása mellé ment. Az Ajax fokozatosan egyre inkább le tudta támadni torinói ellenfelét, és egyre több helyzetet alakított ki, ugyanakkor a Juve sem adta fel a támadójátékot. Ez utóbbit bizonyította Bernardeschi is a 37. percben, de gólt ő sem tudott szerezni, lövése ekkor mellé ment. Pár perccel később, a 41. minutumban hazai részről az argentin védő, Tagliafico kapott sárga lapot, ezzel pedig eldőlt, hogy kénytelen lesz kihagyni a torinói visszavágót. Úgy tűnt már, hogy az első félidő nem hoz gólt, ám a 45. percben Cancelo beívelt labdáját Cristiano Ronaldo fejelte a hazaiak kapujnába, majd a játékvezető lefújta az első játékrészt (0-1).

A folytatást követően csupán fél percnél kellett eltelnie, és egyenlíteni tudott az Ajax, amikor Cancelo hibáját követően Neres szerzett labdát, majd nagyszerű lökete beakadt a Juventus kapujába, ezzel tehát egál lett az állás (1-1). Pár perc telt el csak, és Tagliafico már a vezetést is megszerezte volna a hazaiaknak, de a dél-amerikai próbálkozása mellé ment a 49. percben. Sokat ezután sem kellett várni, és úgy tűnt, tényleg előnybe került az Ajax, ám Neres nem tudott duplázni, újabb találatát les miatt nem adták meg az 51. minutumban. Hosszú ideig komoly lehetőségek híján telt az idő, ráadásul a második félidőben az Ajax brillírozott csupán, a Juventus még a hajrájáig sem jutott el egyetlen lövésig sem a második félidőt tekintve. A 83. percben pedig az első BL-meccsét játszó, csereként pályára lépő Ekkelenkamp dönthette volna el a hazaiak javára, azonban Szczesny nagyot védett az Ajax játékosának löketénél. Ezután villant a Juve is már, ugyanis a 85. percben a korábban Mandzukicsot váltó Douglas Costa lövése csattant a kapufán! Három perccel később ugyancsak a Juve dönthette volna el a párharc első meccsét, de Onana nagyot védett Cancelo próbálkozásánál. A rendes játékidő leteltével háromperces hosszabbítás következett. A 91. percben Cancelo próbálta meg középre tenni a labdát, ahol Ronaldo érkezett, de Onana kapus lecsapott a labdára, így ezzel véget ért a Juventus támadása. Azért a ráadás során, annak második percében az Ajax is helyzetbe került, amikor Tadic lövése vágódott le egy Juve játékosról, így szöglettel jöhettek a hazaiak, majd már az utolsó, 93. percben Ziyech ívelte be a sarokrúgást, ám ebből csak egy vendég kontratámadás lett. Ennek során Ekkelenkamp rántotta le Ronaldót, előbbi sárga lapot kapott, majd a játékvezető ezután szinte azonnal le is fújta a meccset, így 1-1-es állásról folytatódik majd a párharc Torinóban. A Juventus várja jelenleg előnyből a folytatás, és ehhez elég volt Allegri alakulatától egyetlen kaput találó próbálkozás Amszterdamban.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ODAVÁGÓ
Ajax – Juventus • 1-1 (0-1)
Helyszín: Johan Cruyff Arena, Amszterdam. Vezette: Carlos Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: Neres (46.), ill. Cristiano Ronaldo (45.)
Sárga lapok: Tagliafico (41.), de Jong (55.), Schöne (71.), Ekkelenkamp (90+4.) ill. Pjanic (83.)
Kiállítás:

Ajax: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Ekkelenkamp, 75.), de Jong – Ziyech, van de Beek, Neres – Tadic. Vezetőedző: Erik Ten Hag

Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi (Dybala, 75.) – Bernardeschi (Khedira, 90+3.), Mandzukic (Douglas Costa, 60.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri