Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Büntetőgólokkal győzött a Manchester United! – videóval

A Premier League 34.fordulójában igazi meccsdömpinget rendeztek szombat délután. A Solskjaer vezette Manchester United hazai pályán fogadta a West Ham együttesét.

A vörös ördögök a Barcelona elleni hazai vereséget követően a bajnokságban próbáltak javítani a West Ham ellen szintén hazai közönség előtt. A United  meglehetősen erős kezdővel állt ki a kalapácsosok ellen, ez annak volt betudható, mivel a United komoly harcban áll a Bajnokok Ligáját érő helyezésekért.

A mérkőzés elején a vendégek rögtön ráijesztettek a vörös ördögökre, miután a 10.percben Felipe Anderson a hálóba talált, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt. Ezt követően az MU átvette a kezdeményezést, és ennek köszönhetően a 19.percben büntetőt ítélt a játékvezető amit Pogba váltott gólra. Az első félidőben a csapatok nem kápráztatták el a közönséget, nagyon kevés gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel. Szünetről visszatérve a vendégek egyértelműen feljavultak és átvették a találkozó irányítását is. Pellegrini együttese a félidő elején komoly nyomást helyezett a manchesteri védelemre aminek következtében Lanzini beadása után Felipe Anderson egalizált. A hazai kispad szinte azonnal reagált és Solskjaer pályára küldte Rashfordot. A fiatal angol válogatott támadó szinte rögtön beállása után megszerezhette volna ismét a vezetést a hazai együttesnek, azonban Fabianski nagyot védett lövésénél.

A 63.percben ismét Rashford került helyzetbe, fejese azonban a kapu fölé szállt. A manchesteriek minden elkövettek a győzelem megszerzése érdekében, Solskjaer kockáztatott is a hajrában, amire kis híján ráfizettek a hazaiak. Negyedórával a vége előtt a szintén csereként beálló Antonio sistergős bombája a felső lécet találta telibe majd pár perccel később gólba tartó lövését De Gea szenzációs mozdulattal akadályozta meg. A találkozó 80.percében újabb büntetőhöz jutott a United amit ismételten Paul Pogba értékesített. Győzelmével a United megelőzte az Arsenal, akik hétfőn lépnek pályára a Watford otthonában.

Manchester United – West Ham United 2-1 (1-0)
Old Trafford, Manchester, Vezette: G.Scott
Gólszerzők: Pogba (19., 80., büntetőből mindkettő) ill. Felipe Anderson (48.)
Sárga lapok: Mata (34.) ill. Fredericks (79.)
Kiállítás: 


A forduló további eredményei:

Brighton – Bournemouth 0-5
Burnley – Cardiff 2-0
Fulham – Everton 2-0
Southampton – Wolves 3-1