Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 5 gól és sok-sok fordulat a sevillai derbin

Komoly tét mellett rendeztek városi rangadót Sevillában, ahol a győztes a BL-esélyeit javíthatta, a vesztes viszont kezdhetett lemondani az első számú európai kupasorozatról.

Kép: AS.com

Sevillában a városi derbi mindig parázs hangulatban zajlik, az utóbbi időben pedig a színvonalra és az izgalmakra sem lehetett panasz. Idén ráadásul mind a két együttes viszonylag jó szezont fut: az európai kupás helyekért harcolhatnak, kis szerencsével pedig egy BL-indulás is összejöhet. Ehhez viszont elengedhetetlen a három pont egy ilyen rangadón a közvetlen riválissal szemben.

Az első félidő olyan volt, amilyet várni lehetett. Mozgalmas volt a meccs, történtek események mindkét kapu előtt, kiegyenlített volt a játék képe. Az első igazi esemény viszont a 26. percben következett be: egy lendületes akció végén Sarabia ívelte tökéletesen a labdát a középen érkező Munir fejére, a labda pedig utat is talált Lopez mellett a kapuba. Ez a gól magabiztossá tette a Sevilla együttesét, fölényes helyzetbe kerültek, amit a szünetig sikerült is megőrizniük.

A fordulást követően azonban változott a játék képe és a Betis alaposan meg tudta nehezíteni a fehér mezesek dolgát. Nagy erőket mozgósítottak, az 55. percben pedig Lo Celso révén sikerült is kiegyenlíteniük – ismét nyitott volt a mérkőzés. A Sevilla azonban tudott egy olyan erős 5 percet produkálni, amivel meg tudták nyerni a találkozót. Mindössze 4 perccel az egyenlítés után Sarabia maga is betalált, majd után Franco Vazquez jegyzett egy fergeteges gólt.

Minderre a túloldalon csak a hajrában jött válasz: a csereként beállt Tello a 82. percben vette be Vaclik kapuját szabadrúgásból, de ez csak a hátrányuk megfelezésére volt elég. 3-2 lett a vége, ami nagyon jó hír a Sevillának, hiszen így a 4. helyre jöttek fel, átmenetileg megelőzve a Getafét. A Betis viszont csak a 9., igaz nem nagy a lemaradásuk a többiekkel szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=lIC93iNzWoI

Sevilla – Betis 3-2 (1-0)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla), Vezette: Hernandez
G.: Munir El Haddadi (26.), Lo Celso (55.), Sarabia (59.), Franco Vazquez (64.), Tello (82.)
Sárga lap: Escudero, Banega, Jesus Navas, Carrico, Mercado, Rog, ill. Mandi, Tello
Piros lap: –

Sevilla: Vaclik – Escudero, Carrico, Mercado, Jesus Navas – Roque Mesa, Franco Vazquez (Aleix Vidal), Banega (Rog), Sarabia – Ben Yedder, Munir El Haddadi (Promes). Edző: Caparros.

Betis: Pau Lopez – Junior, Sidnei (Tello), Feddal, Mandi, Emerson (Joaquin) – Guardado, William Carvalho – Lo Celso, Canales – Jese Rodriguez (Loren). Edző: Setien.