Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: négy év után ismét az elődöntőbe jutott Barca – videóval

Jól kezdett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Manchester United, azonban a Barca teljesen kihasználta a hazai pálya előnyeit, és gyorsan rövidre zárták a továbbjutás kérdését. Messi hat év után ismét gólt szerzett a BL egyeneskieséses szakaszában, és tovább is jutott a csapat az elődöntőbe. 

Forrás: uefa.com

Jól kezdett a Manchester United, hiszen kezdeményezőbben játszottak, és már a 3. percben egy kapufát lőtt Marcus Rashford. A 11. percben azonban Rakitic esése miatt reklamáltak tizenegyest a Barcelona játékosai, de a játékvezető a videóbíró segítségével visszanézte az esetet, és egyértelműen jelezte, hogy az eset nem ért büntetőt. A 16. percben azonban enélkül is megszerezte a vezetést. Messi cselezett ki két védőt is, majd De Gea mellett laposan a kapuba lőtt. A 20. percben pedig már kettővel mentek, miután De Gea hibáját kihasználva Messi ismét betalált. A United ezután teljesen összeomlott, a labdához is alig tudtak érni. A Barca sem erőltette meg magát, nekik ez az eredmény tökéletesen megfelelt. A 42. percben De Geának kellett védenie Rakitic fejesét, majd a hosszabbítás utolsó percében Sergi Roberto távoli bombáját kellett fognia a spanyol kapusnak.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a 47. percben Messi akár mesterhármast is szerezhetett volna, de az utolsó pillanatban blokkoltál a kapáslövését. A 61. percben azonban már senki nem tudott semmit tenni, hiszen a hazaiak meglőtték a harmadik találatukat. Egy gyors támadás végén Jordi Alba passzolt Coutinho elé, aki fantasztikus gólt lőtt a jobb felső sarokba. Egy perccel később Messi egy ollózással próbálkozott, de a labda elkerülte a kaput. Hatalmas volt a különbség a két csapat között, a Barcelona nagyon élte a játékot, ezzel pedig a már csalódott United nem tudott mit kezdeni. A végére valamicskét éledeztek a vendégek, de ez semmire nem volt elég már nekik. A Barcelona végül 4-0-ás összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőbe.

Barcelona – Manchester United: 3-0 (0-0) Továbbjutott: Barcelona (Összesítésben: 4-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Messi (16. 20) , Coutinho (61.) ill. –
Sárga lap:  Suarez (77.) ill. –
Kiállítás:  – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo, 71.), Pique, Lenglet, Alba, Arthur (Vidal, 75.), Busquets, Rakitic, Coutinho (Dembele, 81.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Manchester United: De Gea, Jones, Lindelöf, Smalling, Young, McTominay, Fred, Pogba, Rashford (Lukaku, 73.), Lingard (Sanchez, 80.), Martial (Dalot, 65.). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

https://www.youtube.com/watch?v=rAhIoAgnB6s