Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: A Juventus után a Gröningen is kipipálva az Ajax számára

A holland labdarúgó bajnokság 31. fordulójában, Huntelaar jött, látott, és három pontot érő gólt szerzett, majd kiállították. 

Gröningen – Ajax 0-1 (0-0)
Helyszín: Euroborg (Gröningen), Vezette: D. Higler
Gól: – ill. Huntelaar (78′)
Kiállítva: Huntelaar (84′)

Gröningen: Padt – Zeeufik, te Wierik, Chabot, Handwerker (Bruns 81′) – Doan, Reis, Memisevic, Bel Hassani (El Hankouri 68′) – Gladon, Sierhuis. Vezetőedző: D. Buijs
Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Huntelaar 59′), Van de Beek, De Jong – Ziyech (Kristensen 89′), Tadic, Neres (Dolberg 77′). Vezetőedző: E. Ten Hag

Mindkét csapat számára fontos mérkőzésről volt szó, hiszen az Ajax a bajnoki címért folytat nagy küzdelmet a PSV Eindhoven csapatával, míg a Gröningen az Európa-Liga rájátszást érő helyek egyikét szeretné megcsípni. Kérdéses volt azonban, hogy a szerdai Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után mennyire lesz fitt az amszterdami csapat.

A vendégek jobban kezdték a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, de ez megszokott tőlük és próbálták ráerőltetni akaratukat a hazaiakra, azonban ez kevés sikerrel jött össze az első félidőben, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész is hasonlóan zajlott, az Ajax próbálkozott, igaz a megszokott átütőerő hiányzott. Azonban a 78. percben a csereként beállt Klaas-Jan Huntelaar jött, látott, és gólt szerzett. A rutinos holland támadó egy kósza labdáért birkózott meg a hazaiak hátvédjével Chabottal, amit a csatár nyert, így kapáslövésével az Ajax számára szállította a három pontot. Huntelaar a gólt követően sárga lapot kapott mezlevételért, majd hat minutummal később megkapta második sárgáját, ezért mehetett zuhanyozni.

Az Ajax számára a legfontosabb megvan, azaz a három pont, így továbbra is vezetik a holland bajnokságot.

Az Eredevisie jelenleg állása: