Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo lett az első játékos, aki…

A Juventus újabb olasz bajnoki címével Cristiano Ronaldo lett az első labdarúgó, aki az angol, a spanyol és az olasz bajnokságot is meg tudta nyerni csapatával…

Emlékezhetünk rá, hogy Cristiano Ronaldo tavaly nyáron elég nagy meglepetésre elhagyta a Real Madrid csapatát és a Juventus szerződött, saját állítása szerint, hogy új kihívásokat keressen. Számításai többé-kevésbé bejöttek az ötszörös Aranylabdásnak, ugyanis bár a Bajnokok Ligájától a negyeddöntőben búcsúztak, a torinói csapat – sorozatban nyolcadszor is – simán megnyerte az olasz bajnokságot (Serie A).

A 34 éves világklasszis 27 mérkőzés alatt 19 gólt szerzett a Juventus színeiben a bajnokságban, emellett kilenc fellépés alatt hatszor volt eredményes a BL-ben, melyből öt találatot (csapata összes gólját) az egyenes kiesésesben szakaszban szerezte.

Ettől függetlenül CR léptékével mérve az idei kiírásban szerzett 26 gólja elég szerénynek számít, a Real Madridban például ennél minden egyes szezonjában többet szerzett, a legkevesebb 33 találat volt még az első madridi idényében, a 2009-2010-es évad során. (Utoljára 26-szor a 2008-2009-es szezonban talált be még a MU színeiben.) Természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy a “királyi gárda” annak idején kiemelkedő erősségű volt, és bajnokságbeli ellenfelei nagy részét rendszerint megszórta, míg a Juventus általában szorosabb mérkőzéseket játszik még a kisebb csapatok ellen is – öt mérkőzése pedig még lesz a már biztos bajnoknak, ahol CR7 tovább gyarapíthatja találatai számát.

Cristiano Ronaldo a minap folytatásról is beszélt, hiszen múlt nyáron négyéves szerződést kötött a Juventusszal, melyből még csak egy telt el, és a hírek szerint jövőre is a torinóiaknál folytatja pályafutását.