Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Haladás kapusa a Srí Lanka-i terrortámadás áldozatait támogatja

A 20 éves hálóőr megsüvegelendő és követendő példát mutat a többieknek, teszi mindezt ennyire fiatalon.


Kiss Ágoston Sámuel, a Haladás kapusa a Nemzeti Sportnak írt levelet, hogy segíteni szeretne a Srí Lanka-i terrortámadás áldozatain, és másokat is erre buzdít. Vasárnap történt a szörnyű eseménysorozat, a Kochchikade katolikus templomban,később Negombo és Batticaloa városában, három colombói hotelben, a Shangri La, a Cinnamon Grand, és a Kingsburyben is összehangolt robbantást hajtottak végre. A támadásoknak eddig 290 halottja és nagyjából 500 sérültje van.

Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Nagyszombaton láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jó szándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!”

Sámuel eddig háromszor volt kerettag Király Gábor helyetteseként a felnőtt csapatban, de 15 alkalommal magára húzhatta a magyar mezt az utánpótlás válogatottban.