Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Real Madrid jelenleg Benzemából és a 10 másik játékosból áll”

Vasárnap délután 3-0-ás sikert aratott a Real Madrid az Athletic Bilbao ellen, a gólokat pedig kissé meglepő módon az elmúlt években rengeteget kritizált Karim Benzema jegyezte. Újjászületés?

Kép: Scroll-In

Cristiano Ronaldo (és Zidane tavalyi) távozása óta másról sem szól a Real, mint a koncepciótlan támadójátékról, formán kívüli csatárokról és az ezek miatt bekövetkezett arcpirító eredményekről. Ha volt idén pozitív meglepetés Madridban, az egyértelműen Karim Benzema, aki CR hiányában első számú opcióvá lépett elő a gólszerzés terén és nem is vallott szégyent. A francia jelenleg a második helyen áll a La Liga góllövőlistáján 21 találattal (Messi 33-al áll az élen), csapaton belül pedig senki sem tud felnőni mellé. A második legtermékenyebb Real-játékos idén Gareth Bale (8 góllal) – ami árulkodó -, Modric után Benzema osztotta ki a csapatból a második legtöbb gólpasszt (5), valamint a WhoScored-nál ő kapta összesítésben eddig a legjobb értékelést – ő a legjobbja a Real Madridnak idén.

Benzemát évek óta átkozza a spanyol sajtó, a madridi szurkolók legszívesebben már évekkel ezelőtt elküldték volna, de a francia valahogy mégis ott tudott maradni. Ebben nagy szerepe volt Zidane-nak, aki bármi volt is, kiállt mellette. Akkoriban főleg a mezőnymunkája miatt volt rá szükség – Ronaldo helyett viszont már a gólokat is neki kell szállítania. Ez olyannyira igaz, hogy a Real Madrid legutóbbi 8 találata a bajnokságban mind az ő nevéhez fűződik – ilyenre korábban még nem volt példa. Olyan volt, hogy egymás után 7-szer volt eredményes Montjardín, Santillana, vagy Morientes, de ennyire emberfüggő úgy tűnik még nem volt a Királyi Gárda. Az AS.com-on publikáló Alfredo relano le is szögezte: a Real jelenleg Benzemából áll és abból a 10 emberből, aki még ott van mellette a pályán.

Benzema 2009 nyarán igazolt a Bernabeuba, vagyis 10 éve ő a középcsatár (többnyire kezdőként tette mindezt). A 31 éves támadó ez idő alatt 462 tétmeccsen 222 gólt szerzett, amit a klub színeiben nem sokan mondhatnak el magukról. Akármennyire is furcsának tűnhet, de talán vele van most a legkevesebb gond a spanyol fővárosban. A kiszolgáló személyzet kapcsán viszont jóval több a kérdőjel.