Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: lipcsei siker, magyar játékosok a döntőben

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig története során először bejutott a Német Kupa fináléjába, miután kétgólos sikert aratott a másodosztályú HSV otthonában.

A sorozat idei kiírásának első elődöntője a vendégek számára indult jobban, ugyanis már a 12. percben megszerezték a vezetést az élete eddigi legjobb szezonját futó Yussuf Poulsen révén a dán válogatott támadó Marcel Halstenberg szögletét váltotta gólra. A kikötővárosiakat nem fogta meg a találat, igyekeztek felzárkózni a támadójátékban. Az első félidő közepén Kevin Kampl vesztett labdát, ezzel Gulácsi kiszolgáltatott helyzetbe került, csak belekapni tudott Bakery Jatta egyenlítőgóljába. A második félidő szintén egy lipcsei találattal indult, ismét Poulsen volt a főszereplő, aki az ellenféllel rúgatott öngólt. Ralf Rangnick fiai 20 perccel a vége előtt bebiztosították a győzelmet, a svéd Emil Forsberg volt eredményes egy nagyszerűen kivitelezett lövéssel.

A Leipzig ellenfele a Werder BremenBayern München összecsapás győztese lesz, amely szerda este kerül majd ki. A Német Kupa fináléját május 25-én játsszák a berlini Olimpiai Stadionban.

Hamburger SV RB Leipzig 13 (1-1).
Gólszerzők: Jatta, ill. Poulsen, Janjicic (öngól), Forsberg.