Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: újra szabad az ex-elnök

Valamivel több, mint huszonegy hónapnyi előzetes letartóztatása után újra szabad emberré vált az FC Barcelona elnökének, Josep Bartomeunak az elődje, Sandro Rosell. A Barca sorban harminckilencedik első embere pénzügyi bűncselekménye miatt szenvedett (megérdemelten) évek óta.

Az 55 éves Rosell 2010 és 2014 között töltötte be az FC Barcelona elnöki posztját, és bár sokan nem kedvelték a szurkolók közül, mégis jócskán hozzájárult a sikerekhez. Az elmúlt majdnem két évet viszont a rácsok mögött töltötte, feleségéhez és másik négy társához hasonlóan.

A vád szerint a társaság 2006 óta nagyjából 20 millió eurónyi jutalékot húzott le úgy a brazil válogatott meccseinek szervezésével, hogy az látható lett volna a hatóságok számára. A bíróság szabadon engedte Roselléket, igaz ártatlanságuk nem lett kihirdetve. Lévén a bíróság szerint a Barca elnöke és társai jó eséllyel vétettek a törvények és jogszabályok ellen, ám a bizonyítékok elégtelen mennyiségének köszönhetően nem lehet őket letöltendő büntetésre ítélni.