Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi-góllal bajnok a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság 35. fordulójában a Barcelona a Levantét fogadta. Messi nem kapott helyett a kezdőben, és hiába voltak fölényben, gólt nem tudtak lőni. A második félidőre azonban megérkezett az argentin, és meg is nyerte csapatának a mérkőzést. A katalánok ezzel megszerezték a 26. spanyol bajnoki címüket. A kora esti találkozón a Leganes döntetlenezett a Celta Vigóval. 

Forrás: laliga.es

Barcelona – Levante:

Dominálta az első félidőt a Barcelona, de a gól nem jött nekik összem Már az 5. percben veszélyeztették a kaput, amikor Philippe Coutinho bal alsó sarokba tartó lövését védte a kapus. A 21. percben Luis Suarez szlalomozott át két védőn, ám lövését Abarisketa bravúrral védte. A 41. percben már nagyon közel jártak a gólhoz, amikor Coutinho szabadrúgása a felső lécről pattant ki, de végül sem ekkor, sem a lefújásig nem történt változás az eredményben.

A második játékrészben sem változott semmit a játék képe, továbbra is a Barca játszott fölényben. Az 57. percben Rakitic lőtt kicsivel a kapu mellé, azonban a 62. percben már sikerült betalálniuk. Arturo Vidal fejelte a labdát az éppen érkező Lionel Messi elé, aki egy védő kicselezése után a hálóba is tüzelt. A 68. percben érkezett a Levante első helyzete a mérkőzésen, amikor Coke kapott pontos passzt a kapu előtt, majd azonnal kapura is lőtt, de messze a kapu fölött szállt el a labda. a Barcelona valamivel visszább vett, csak Messi próbálkozott néha. A 90 percben ott volt Bardhi lábában az egyenlítés, azonban labdája csak a jobb kapufát találta el. A lefújásig végül nem változott az eredmény, és a Barca gyűjtötte be a három pontot és a bajnoki trófeát is.

Barcelona – Levante: 1-0 (0-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Ricardo De Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Messi (62.) ill. –
Sárga lap: Rakitic (45.), Pique (70.), Semedo (77.) ill. Rochina (56.), Vezo (58.)
Kiállítás:  – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet ,Pique, Semedo, Arthur (Busquets, 73.), Vidal, Rakitic, Coutinho (Messi, 46.), Dembele (Sergi Roberto, 84.), Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Levante: Abarisketa, Coke, Vezo ,Rober, Luna, Campana, Vukevic (Bardhi, 65.), Jason, Rochina (Roger, 84.), Simon (Morales, 46.), Mayoral. Vezetőedző: Paco Lopez

https://www.youtube.com/watch?v=MMes5qVlSvc

Leganes – Celta Vigo:

Nagyon eseménytelen első félidőt játszott egymással ellen a Leganes és a Celta Vigo, egyik oldalon sem történt nagy helyzet. A második félidő már valamivel eseménydúsabb volt, és a Celta veszélyeztette többször is az ellenfél kapuját. Az 51. percben Hugo Mallo előtt volt elég terület a tizenhatoson, és meg is célozta a jobb alsó sarkot, de Ivan Cuellar látványos mozdulattal védeni tudott. Az 66. percben Iago Aspas vett át egy középmagas passzt az ötösön belül, de lövése lepattan az egyik védőről. A gól nem jött össze a vendégeknek, ahogy a hazai csapatnak sem, így döntetlennel zárult a találkozó.

Leganes – Celta Vigo: 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill. –
Sárga lap: Recio (45.) ill. –
Kiállítás:  – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=Um7vjrbrRdU

A forduló eddigi eredményei:

Athletic Bilbao – Alaves: 1-1
Atletico Madrid – Real Valladolid: 1-0

A forduló további mérkőzései:

04. 28 (vasárnap): Valencia – Eibar (12:00)
04. 28 (vasárnap):  Girona Sevilla (14:00, TV: Spíler Tv)
04. 28 (vasárnap): Real Sociedad – Getafe (16:15, TV: Spíler Tv)
04. 28 (vasárnap): Villarreal – Huesca (18:30, TV: Spíler Tv)
04. 28 (vasárnap):  Vallecano – Real Madrid (20:45, TV: Spíler Tv)
04. 29 (hétfő): Betis – Espanyol (20:45, TV: Spíler Tv)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye: