Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két nagy csapat is bukott Spanyolországban

Két nagyágyú is elbukott a spanyol bajnokság 35. fordulójában, ugyanis a Valencia és a Sevilla is váratlan zakóba futott bele.

Kép: AS.com

A szezon végéhez közeledve egyre kiélezettebb a küzdelem az utolsó BL-selejtezőt érő helyért – ennek a csatának pedig két megkerülhetetlen tagja a Sevilla és a Valencia. Utóbbinak a helyzete annyival bonyolultabb, hogy ők az Európa-ligában is érdekeltek, így kicsit nehezebb számukra beosztani az erőt és a koncentrációt.

Az Eibar ellen például elég kifacsartnak tűntek, még hazai pályán sem tudták rákényszeríteni akaratukat baszk ellenfelükre. Egy kiegyenlített mérkőzést játszottak, ahol úgy tűnt, egy unalmas 0-0 lehet a végeredmény – az utolsó pillanatban viszont kabaréba illő jelenetek játszódtak le. Az Eibar támadott, de önmagukban nem lett volna sanszuk betalálni. Kellett a segítség: Wass fejelt bele meggondolatlanul a labdába, szerecsétlen mozdulatát követően így Charleshez került a bőr, aki be is vágta azt a 93. percben. Az Eibar így a 9. helyre jött fel, a Valencia a 6.

A Sevilla is esélyesként maradt alul vasárnap délután, bár ők kicsit más forgatókönyv szerint. Labdabirtoklásban szép számokat hoztak, ugyanakkor a kapu előtt már közel sem voltak magabiztosak. Kevés helyzetet alakítottak ki, ellenben a Girona hazai környezetben sokkal veszélyesebb volt. Ami pedig még ennél is fontosabb: be tudtak találni. Portu a 62. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját, ami ráadásul nem is akármilyenre sikeredett. A sevillai védelem teljesen szétesett, így a katalán támadók úgy cincálták szét őket, ahogy csak akarták. Benny Hill Show. A Girona így kijött a kieső zónából és a 17., míg a Sevilla jelenleg holtversenyben van a 4. Getaféval – igaz, a kékek egy meccsel kevesebbet játszottak eddig.

Valencia – Eibar 0-1
G.: Charles (93.)

Girona – Sevilla 1-0
G.: Portu (62.)