Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: a büntetők csatáján győzte le a Bragát a Benfica – videóval

A portugál bajnokság, azaz a Liga NOS 31. fordulójában a Benfica a Braga otthonába látogatott. A bajnokesélyes az első félidőben bealudt, amit ki is használt az ellenfél, de a második játékrészre feltámadtak, és kiütötték a harmadik helyezettet. A portugál bajnoki tabellán a Porto és a Benfica csatázik az első helyért, ezzel a győzelemmel pedig most a lisszaboniak vannak lépéselőnyben. A Torino ezzel megelőzte a Milant a tabellán. 

Forrás: jn.pt

Egyáltalán nem ijedt meg a Braga a Benficától, és bátran és támadólag játszottak. Már a 18. percben majdnem kaptak egy tizenegyest, de ezt még a videóbírózás után elvetették. A 33. percben, Ruben Dias szabálytalankodásánál azonban már nem is habozott, megadta a hazaiaknak a büntetőt, amit Eduardo lőtt a bal alsó sarokba, ezzel megszerezve a Bragának a vezetést.

A második játékrészre már felébredt a Benfica, és végre ők is elkezdtek játszani. Az 53. percben Joao Felix szerencsétlenségére csak a bal kapufát találta el, az 58. percben azonban már nagyobb szerencséjük volt. icardo Esgaio rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Benfica. Pizzi állt a labda mögé, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Ezután már átvette az irányítást a vendégcsapat, és a 66. percben egy újabb büntetőt kaptak a lisszaboniak, és Pizzi duplázott, amivel már vezetett is a Benfica. Innentől már nem volt megállás, a vendégek bedarálták a Bragát. A 69. percben a harmadik találatukat lőtték, miután Ruben Dias kiszorított helyzetből, felugorva fejelt a kapu jobb oldalába. A mérkőzést a 90. percben zárták le a negyedik, egyben utolsó góljukkal, amikor Rafa Silva egy nagyszerű szóló után lőtt a jobb alsó sarokba.

Braga – Benfica: 1-4 (1-0)
Gólszerzők: Eduardo (35. – büntetőből) ill. Pizzi (58. – büntetőből, 66. – büntetőből), Dias (69.), Rafa Silva (90.)
Sárga lap: Palinha (45+2.), Fransergio (48.), Esgaio (57.), Viana (64.) ill. Dias (33.), Pizzi (34.), Florentino (45+1.), Joao Felix (60.), Rafa Silva (72.), Seferovic (77.)
Kiállítás: – ill. –

A Benfica és a Porto továbbra is fej-fej mellett haladnak a tabella elején, ám most ezzel a győzelemmel, és a portóiak döntetlenjével a lisszaboniak vannak előnyben. Még három forduló van hátra az idényből, és még izgalmas csata várható a bajnoki címért. A harmadik helyen tisztes távolságból figyeli őket a Sporting, akiknek maximum már csak egy második hely néz ki a szezon végén. A negyedik a Braga, akiket már egyáltalán nem veszélyeztette senki hátulról, mivel a Moreirense 16 pont hátrányban van. A Feriense már biztos kieső, a Nacionalnak és a Chavesnek még van esélye a bennmaradásra.

A bajnokság állása 31. forduló után:

 

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye: