Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax edzője boldogan nyilatkozott a győzelem után

A holland csapat előnyről várhatja a Tottenham elleni visszavágót, ám nem lesz könnyű a második mérkőzés a tréner szerint.


Erik Ten Hag szerint jól játszott csapata az Ajax, és megérdemelten nyertek Londonban 1-0-ra a Tottenham ellenében. A holland edző szerint voltak olyan részei a mérkőzésnek, ahol több gólt is szerezhettek volna, de meg kell becsülni ezt az előnyt is, és nagyon oda kell figyelni a visszavágón, mert a Spurs sokat tanult ebből a mérkőzésből.

Remek eredményt értünk el, oroszlánként küzdöttünk! Az első játékrészben nagyon jó futballt játszottunk, és megérdemelten szereztük meg a vezetést. A mérkőzés ezen szakaszában megvolt az esélyünk arra, hogy akár még több gólt szerezzünk. Azonban ez egy kiváló eredmény így is. A Tottenham cseréjét nem jól reagáltuk le, és nem voltunk képesek megtartani a labdát, amit így túl sokszor kellett üldöznünk. A Spurs nagyon célszerű játékot mutatott, és igyekeztek ránk nyomást helyezni. Szerettük volna többet birtokolni a labdát, de változtatnunk kellett a taktikán. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk sokat tanult ebből a találkozóból, viszont mi is. Tudjuk, hogy a visszavágón a mainál is jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Összességében nagyon elégedett vagyok a a játék képével, és a mutatott fejlődésünkkel. – nyilatkozta Ten Hag a Ziggo Sportnak.

Az Ajax-Tottenham Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját jövőhéten szerdán 21 órakor rendezik.