Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Suarez és Messi elintézte a Liverpoolt – videóval

A Liverpool a Barcelona otthonába utazott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésére. Jól játszottak az angolok, de semmi nem jött nekik össze, míg a Barca sokkal szerencsésebb volt, és egy Messijük, és háromgólos előnyre tettek szert. A Liverpoolra nagyon nehéz visszavágó vár. 

Forrás: uefa.com

Jó iramban kezdődött a találkozó, érződött, hogy mindkét csapat a támadásokra épített. Nagy helyzet nem történt az elején, inkább felváltva próbálkoztak a kapuknál a csapatok. A 19. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Liverpool, de Robertson beadását végül egyik csapattársa sem tudta a kapu felé fejelni. Aztán a 26. percben egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Barcelona. Jordi Alba ívelte be a labdát középre, ahol a védők közül kitört Luis Suarez, aki bepöckölte a hálóba a játékszert. A Liverpool azért nem adta fel, és továbbra is támadtak. A 35. percben Mane nagyon közel állt a gólhoz, amikor egy hosszú indítás után át akarta emelni a kapus felett a labdát, de túl nagy erővel lőtt, így a kapu felett szállt el. A szünetig sem a Barcelonának, sem a Liverpoolnak nem volt veszélyes helyzete, így a hazaiak előnyével vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Nagyon jól kezdte a Liverpool a második félidőt, mivel a 47. percben Wijnaldum előkészítéséből Milner lövését kellett védenie Ter Stegennek. Egyre veszélyesebben játszottak az angolok, az 53. percben Szalah lövését kellett megállítania a német kapusnak. Nehéz perceket élt át a Barcelona, úgy tűnt, hogy a Liverpool előbb vagy utóbb egyenlíteni fog. Az 59. percben ismét Ter Stegen volt a hős, ismét Milner lövésénél. Aztán a semmiből, a 75. percben mégis a Barcelona szerzett gólt. Suarez először a felsőlécet találta el, a kipattanó viszont Messihez került, aki már belőtte a hálóba a labdát. A találat után belelendült a Barca, és benne volt, hogy egy harmadikat is szereznek. És jött is, a 82. percben, amikor Messi egy hatalmas szabadrúgás gólt szerzett. A Liverpool majdnem válaszolt is erre, de először Rakitic vágta ki a labdát a gólvonalról Firmino lövése után, majd Szalah találta telibe a felsőlécet. Az angoloknak semmi nem jött össze, sőt, egy szöglet utáni indításból a negyediket is majdnem megszerezte a Barca, de az öt perces hosszabbítás végére sem változott már meg az eredmény.

Barcelona – Liverpool: 3-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Bjorn Kuipers (holland)
Gólszerzők: Suarez (26.), Messi (75. 82.) ill. –
Sárga lap: Lenglet (39.), Suarez (81.), Alba (86.) ill. Fabinho (81.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Pique, Lenglet, Sergi Roberto(Alena, 90+3.), Busquets, Vidal, Rakitic, Coutinho (Semedo, 60.), Messi, Suarez (Dembele, 90+2.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

Liverpool: Allison, Gomez, Matip, van Dijk, Robertson, Milner (Origi, 84.), Fabinho, Keita (Henderson, 24.), Wijnaldum (Firmino, 78.), Szalah, Mane. Vezetőedző: Jürgen Klopp

https://www.dailymotion.com/video/x775ch5