Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kikapott a Barca “B” kerete Vigóban

A spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának szombat esti mérkőzésein a Celta begyűjtötte a nagyon fontos három pontot, valamint a Sociedad is közeledik az európai kupaporond felé győzelmével.


Celta Vigo – Barcelona 2-0 (0-0)
Helyszín:
Balaídos Stadion (Vigo)
Gól: M. Gómez (67’), Aspas (88’ – büntetőből) ill. –

Celta: Blanco – Mallo, Araujo, Cabral, Olaza – Boudebouz, Yokuslu, Lobotka, Boufal (Mendez 71’) – Gomez, Aspas

Barcelona: Cillessen – Wagué, Todibo (Murillo 68’), Umtiti, Vermaelen – Alena, Arthur (Vidal 62’), Puig – Dembele (Collado 6’), Boateng, Malcom

A Celta Vigo számár szükség van minden pontra a bennmaradásért, míg a Barcelonának már tét nélküli a találkozó, ennek megfelelően ”B” csapatot állított fel Valverde edző.

A mérkőzés a katalánok számára igazán rosszul kezdődött, hisz Dembélé a combjához kapott, és le is kellett cserélni a franciát. Az első játékrészben mezőnyharc folyt leginkább a két csapat között, igazán komoly lehetősége egyik csapatnak sem volt, a Barca fiatal jobboldali védőjének, Waguének volt a legnagyobb esélye gólt szerezni, de az ő lövését Rubén Blanco lábbal védeni tudta. Ennek megfelelően gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő már-már úgy tűnt, hogy góllal kezdődik, de Araujo gólját hosszas perceken keresztül vizsgálta a VAR, és érvénytelenítették les miatt.  A 67. percben azonban megtört a jég, Boudebouz beadására Maxi Gómez érkezett, és pont annyira piszkált bele a labdába, amennyire kellett, hogy abból gól szülessen, 1-0! Ezután a 88. percig “csend” volt a játéktéren, azonban ekkor Wagué kezezéséért büntetőt ítélt a játékvezető a videóbíró segítségével, amit Iago Aspas értékesít, 2-0!

A Celta Vigo ezzel óriási lépést tett a bennmaradásért, a Barcelona ”B” csapata pedig a Huesca elleni döntetlen után most sem rukkolt elő szemet kápráztató játékkal.

Alaves – Real Sociedad 0-1 (0-1)
Helyszín: Menditorrotza Stadion (Vitoria-Gasteiz) Vezette: A. J. Rojas
Gól: – ill. Willian José (24’)

Európa-liga helyért folyó küzdelem, az Alaves, ha nyer behozta volna pontokban a hetedik Bilbaót, míg a Sociedad egy győzelemmel pont jelenlegi ellenfelét érte volna be. A hazai csapat jobban játszott végig, próbálták nyomás alá helyezni a vendégeket, de Willian José szerencsésen megpattant lövése eldöntötte a három pont sorsát.

A 36. fordulóban a szombati játéknapot követően a La Liga állása jelenleg: