Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho és Conte is Olaszországban folytathatja! – sajtóhír

A minap egy meghökkentő felvetéssel állt elő az egyik legnagyobb francia lap, amely szerint a tavalyi évadban még egymással a Premier League-ben ölre menő José Mourinho és Antonio Conte egyaránt Olaszországban vállalhat munkát a következő szezontól egy-egy topcsapatnál…

A L’Équipe értesülései szerint Antonio Conte minden bizonnyal az Inter edzője lesz, míg az AS Roma a közelmúltban hároméves szerződést ajánlott José Mourinho számára, melyet a portugál stratéga akkor készül elfogadni, ha a “Farkasok” kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába.

Mint ismeretes, a két vehemens tréner tavaly még Angliában vállalt munkát: a korábbi olasz szövetségi kapitány a Chelsea-t, Mourinho pedig a Manchester United csapatát irányította, azóta Conte nyáron, a portugál pedig decemberben került lapátra. Nem idegen számukra természetesen a Serie A sem: Conte annak idején a Juventus, Mourinho pedig az Inter kispadján ért el komoly sikereket.

Conte 2011 és 2014 között a korábban általa játékosként is szolgált Juventus vezetőedzője volt, 2014-től 2016-ig az Azzurri szövetségi kapitányaként tevékenykedett, az előző két szezont pedig a Chelsea menedzsereként töltötte, múlt nyáron azonban felmentették pozíciójából, és azóta nem talált új munkahelyet magának.

Az mindenesetre nyílt titok, hogy mindkét említett csapat kispadján váltásra lehet számítani: a milánóiak nem elégedettek Luciano Spalletti munkásságával, a fővárosban pedig a közelmúltban kinevezett Claudio Ranierinek ugyancsak nem sikerült megváltania a világot…