Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hazai pályán gálázott a Chelsea, újabb United-blama! – videóval

Két fordulóval a Premier League vége előtt, továbbra sem dőlt el mely csapatok indulhatnak a következő idényben a Bajnokok Ligájában. A Manchester United a biztos kieső Huddersfield otthonában tehetett egy lépést a legjobb négy felé.

A manchesteri együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót, a 6.percben Rashford szabadrúgása után először veszélyeztettek a vendégek, de Lössl résen volt és könnyedén hárított. Két perccel később egy kapu előtti kavarodás után McTominay került ziccerbe és megszerezte a vezetést a vendégeknek. A folytatásban is a vörös ördögök irányítottak, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. A másik oldalon azonban kis híján összejött az egyenlítés miután Ahearne-Grant lövését De Gea bravúrral hatástalanította. Három perccel az első játékrész vége előtt Pogba fejese a felső lécet csattant. A második játékrész elején a vendégek védelme kihagyott miután egy a hazai kapu előtt elvégzett pontrúgás után gyorsan labdát szereztek és egy gyors kontra után Mbpenza egalizált. A gól kissé megfogta a manchesteri együttest. A mérkőzés hajrájára ismét felpörögtek az események és a United több komoly gólszerzési lehetőséget is kialakított. Három perccel a vége előtt Chong ziccerét Lössl védte majd Pogba a keresztlécet találta el, míg a másik oldalon egy kontra után Grant ziccerét De Gea védte.

Huddersfield – Manchester United 1-1 (0-1)
Kirklees Stadium, Huddersfield, Vezette: Mason
Gólszerzők: Mbpenza (60.) ill. McTominay (8.)

A játéknap másik mérkőzésén, melyet egyidőben rendeztek a MU mérkőzésével a szintén a dobogóért harcoló Chelsea hazai pályán fogadta az FA-kupa döntős Watford együttesét. A hazaiak számára rosszul kezdődött a találkozó miután Kanté a 10.percben megsérült és nem tudta folytatni. A Watford közel is került a vezetés megszerzéséhez, de Arrizabalaga bravúros mozdulattal tolta a kapufára Deeney próbálkozását. A 22.percben ismét a vendégek veszélyeztettek és Holebas lövése azonban nem talált kaput. Az első játékrész hajrájában Pedro törhette volna meg a gólcsendet, életerős bombája szintén célt tévesztett.

Fordulás követően a londoni kékek óriási lendülettel kezdtek és öt perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. A 48.percben a csereként beálló Loftus-Cheek közvetlen közelről pofozta a hálóba Hazard passszát majd három perccel később egy szöglet után David Luiz fejesével már kettővel vezettek a londoniak. A folytatásban a vendégek előtt is akadtak lehetőségek, de a londoni kékek kézben tartották a találkozót és a 75.percben Higuaín végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Chelsea – Watford 3-0 (0-0)
Stamford Bridge, London, Vezette: Tierney
Gólszerzők: Loftus-Cheek (48.), D.Luiz (51.), Higuaín (75.)