Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: rangadót nyerve érte utol az éllovast a Galata – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 31. fordulójának legnagyobb rangadóját vasárnap este rendezték Isztambul két ősi riválisa, a Galatasaray és a Besiktas között, a derbinek pedig a presztízs mellett a bajnoki cím szempontjából is óriási jelentősége volt mindkét együttes számára…

A listavezető Basaksehir előnye tovább apadt a legutóbbi döntetlenjével, így a Türk Telekom Arénában vasárnap mindkét csapat abban a reményben lépett pályára, hogy három ponttal nagyon közel kerülhet az éllovashoz. A házigazda Galatasaray az első percektől kezdve aktívabban lépett fel, mint a vendég Besiktas csapata, és a mezőnyfölény a szünet előtti pillanatokban egy gyors ellentámadás végén érett góllá, amikor Henry Onyekuru közvetlen közelről vette be Karius kapuját. A második félidő elején is lendületben maradt a Galata, és ennek eredményeképpen a Manchester Cityt is megjárt Fernando végül a saját kipattanója után tudta mattolni a német hálóőrt, mellyel már 2-0-ra nőtt a vendéglátók előnye. Senol Günes megpróbálta visszahozni a mérkőzést a Besiktas számára, pályára küldte Quaresmát és Kagawát is azonban ezen a mérkőzésen a fekete-fehérek nem tudtak az ősi rivális ellenfelei lenni.

A Galatasaray ezzel pontszámban beérte az éllovast, mellyel még az utolsó előtti fordulóban találkozni fog egy “bajnoki döntő” keretein belül, míg az első tavaszi vereségét szenvedő Besiktas négy pont lemaradásból követi a párost a harmadik helyről.

Galatasaray – Besiktas 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Onyekuru (44.), Fernando (55.) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye