Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2002: Az olaszok “gyilkosa” még mindig üzenget!

Még mindig a labdarúgás történetének egyik, ha nem a legnagyobb botrányhősének számít a korábbi ecuadori játékvezető, Byron Moreno. A dél-amerikai sípmester a 2002-es Világbajnokságon látványosan tolta a házigazda dél-koreaiak szekerét az olaszok elleni nyolcaddöntőben. A jelek szerint azóta sincs túl a dolgon egyik fél sem.

Ugyan Olaszországot némiképp kárpótolta a négy évvel későbbi, németországi Világbajnokság megnyerése, ám ennek ellenére is tartósan nemzeti ellenségként tekintenek Byron Morenora. Az ecuadori játékvezetőről később kiderült, hogy a Koreai Köztársaságért tett “szolgálataiért” különböző vagyoni, ingósági juttatásokat kapott. Évekkel ezután, már az Egyesült Államokban egy másik karrierrel próbálkozott a sportág nagy szélhálmosa, ám a drogfutárkodás végül nem jött be számára.

Moreno 2010-es letartóztatását követően huszonhat hónapot töltött börtönben, majd hazatért Ecuadorba. A minap egy helyi lapnak nyilatkozott arról, hogy az olaszok meccs közbeni, és főleg az azutáni viselkedése tulajdonképpen tönkretette az életét:

“Lehet, hogy hoztam rossz döntéseket, de nem fogok bocsánatot kérni. Két szabálytalanságot is láttam az olaszok tizenhatosán belül, de csak a másodikat fújtam le. Totti még akkor is panaszkodott, amikor nem volt szankció. Engem aláztak meg a vereségükért. Trapattoni is gyáva volt, mint mindig…”

– rúgott bele a korábbi olasz szövetségi kapitányba, a hírhedt botrányhős.