Balhé: Két orosz válogatott focistát börtönre ítéltek!

A moszkvai bíróság két orosz válogatott futballistát másfél évre elítélt első fokon. Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev tavaly októberben két embert súlyosan bántalmazott…

A vád: Huliganizmus.  Többeknek ismerősen csenghet a focisták neve, nem véletlen, mert nemzetközileg is elismert játékosokról beszélünk.A 28 éves, 48-szoros válogatott Kokorin, legutóbb a szentpétervári Zenitnél játszott (korábban Dzsudzsák Balázs csapattársa is volt a Dinamo Moszkvánál), míg a 30 éves, 15-szörös válogatott Mamajev az FK Krasznodar kötelékébe tartozott. Ezzel az üggyel azonban minden bizonnyal véget ért profi pályafutásuk.

Az ügyész még hétfőn Kokorin esetében másfél év, Mamajevében pedig egy év, öt hónap börtönbüntetést indítványozott, a bíró pedig bűnösnek találta a labdarúgókat, és helyt adott az ügyész kérésének.

Orosz sajtóhírek szerint az, hogy a két futballista tíz és fél hónapot töltött már előzetesben, beleszámíthat a büntetésükbe. Ha jogerőssé válik az ítélet, akkor Mamajev november végén, míg Kokorin egy hónappal később szabadulhat. Ugyanakkor a futballisták védői minden bizonnyal fellebbezni fognak, az új tárgyalás pedig legkorábban is egy hónap múlva lehet esedékes, így május végéig, június elejéig még biztosan a börtönben maradnak a futballisták.

A két futballista tavaly októberben egy étteremben két embert megtámadott és megsebesített: egyikük egy székkel fejen dobta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztségviselőjét, akit kórházba is kellett szállítani, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető sofőrjét is megverte – írja az MTI.

Kokorin még októberben azt állította a bíróságon, hogy megbánta tettét, s az egyik áldozattól elnézést kért.

https://streamable.com/0ccwi