Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Schalke új edzője! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy a következő szezontól David Wagner lesz a csapat menedzsere…

Legutóbb a Huddersfield Town kispadján helyet foglaló David Wagner fogja irányítani a Schalkét a 2019/2020-as idénytől. A gelsenkircheni alakulat három esztendőre szóló szerződést kötött a 47 esztendős szakemberrel, aki játékos karrierje során szintén megjárta a Schalkét. Labdarúgó pályafutása folyamán 30 találkozón lépett pályára az élvonalban, többnyire tehát a másodosztályban illetve alacsonyabb ligás csapatokban futballozott. Wagner ugyan Németországban született, de 1996-1998-ig az USA válogatottjának tagja volt, mivel édesapja az Egyesült Államokból származik. 

David Wagner edzői karrierje 2007 nyarán vette kezdetét. Első állomáshelye a Hoffenheim utánpótlása volt, itt két évet húzott le. Első szezonjában az U19-es, a másodikban pedig az U17-es gárdát irányította. Két év kihagyás után a Borussia Dortmundhoz került, ahol a második csapat élén tevékenykedett 2011 és 2015 között. Novemberben jött az a bizonyos meghívó a Huddersfieldtől, aminek köszönhetően távozott a BVB-tól. Wagner 2015 és 2019 között volt a klub menedzsere, amelyet felvezetett a Premier League-be, majd bent is tartott. Ebben az idényben viszont valószínűleg neki sem sikerült volna, a német-amerikai szakembert ezért januárban menesztették.