Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol csapatok kisajátították az európai kupák döntőit

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntőjét egyaránt két-két angol csapat fogja vívni egymással a 2018-2019-es futballidény végeztével, egyazon évben korábban soha nem volt példa, hogy egyetlen nemzet adja mind a négy finalistát…

A BL történetében hetedik alkalommal találkozhat a döntőben egy nemzet két klubja, két angol – eddig először és – utoljára 2008-ban, a Manchester-Chelsea fináléban képviseltette magát, spanyol csapatok közt már háromszor is volt házi döntő, míg a jogelőd BEK-ben hasonlóra soha nem volt példa.

A második számú európai kupasorozatban, az UEFA-kupában, illetve 2009–2010-től az Európa-ligában nem két azonos nemzetbeli gárda jutott be a fináléba, tehát most lesz az első alkalom, hogy mindkét európai kupa döntőjében azonos nemzetbeli csapatok szerepelnek,rögtön egy nemzet, Anglia adja mind a négy finalistát.

Az Európa-ligában – illetve jogelődjeiben, a Vásárvárosok Kupájában, az EVK-ban, majd az UEFA-kupában – 12-szer fordult elő össznemzeti döntő a mostani kiírásig, az 1999-ig működő KEK-sorozatban soha nem volt házi döntő.

Az El május 29-i döntőjében az Arsenal és a Chelsea, a BL június 1-jei fináléjában pedig a Liverpool és a Tottenham találkozik egymással.