Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: büntetőpárbajban jutott fináléba a Chelsea! – videóval

Kedvezőbb helyzetből várhatta a Maurizio Sarri által irányított Chelsea az Adi Hütter vezette Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga elődöntő visszavágóját, mivel a londoni kékek döntetlent játszottak a német gárda vendégeként…

A mérkőzés első helyzetére nem kellett sokat várni, amit a vendég együttes, azaz a Frankfurt dolgozott ki. A 4. percben Rode beadása után Jovic felejt kapura, amit Kepa könnyedén védett. A 15. minutumban ismét az Eintracht veszélyeztetett. Ekkor a második hullámban érkező Da Costa eresztett meg egy lövést, amit Kepa bravúrral hárított. A Chelsea aztán idővel magához tért, s Sarri legénysége is egyre több ziccert alakított ki. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 28. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat. Eden Hazard remek passzát követően Loftus-Cheek vette be higgadtan Trapp hálóját. Az első félidőben már nem esett több gól, így a Chelsea előnyből várhatta a folytatást.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Frankfurt, a 49. minutumban Gacinovic passza után Luka Jovic volt eredményes a vendégek részéről. A második játékrész hátralevő részében itt is – ott is akadtak kisebb/nagyobb lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak, így jött a hosszabbítás. A “túlóra” folyamán szintén mindkét csapat előtt megadódtak az esélyek arra, hogy lezárják a továbbjutás kérdését. A Chelsea védői állták a sarat, s kétszer is a gólvonal előtt mentettek (először David Luiz, másodszorra Zappacosta). A Frankfurt oldaláról pedig Trapp mutatott be egy hatalmas védést, míg Azpilicueta gólját végül nem adta meg a játékvezető. Ennek köszönhetően jött a büntetőpárbaj, melynek végén a Chelsea futballistái és szurkolói ünnepelhettek! 

Chelsea – Eintracht Frankfurt 1-1 (1-0) – Büntetőpárbaj: 4-3
Helyszín:
Stamford Bridge, London
Gólszerzők: Loftus-Cheek(28.) ill. Jovic(49.)
Kiállítva:  ill.

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen(Zappacosta 74.), David Luiz, Emerson – Loftus-Cheek(Barkley 86.), Jorginho, Kovacic – Willian(Pedro 62.), Giroud(Higuain 96.), Hazard. Menedzser: Maurizio Sarri. 

Frankfurt: Trapp – Da Costa, Abraham, Hinteregger, Falette – Hasebe, Rode(De Guzman 70.) – Rebic(Haller 90+2.), Gacinovic(Paciencia 119.), Kostic – Jovic. Menedzser: Adi Hütter. 

https://www.youtube.com/watch?v=vaEgHElKgh0