Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Vida Kristopher duplája sem volt elég a DAC-nak – videóval

Szombat délután rendezték a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) idei kiírásának 30. fordulóját, melyen a második helyét már korábban biztosító FC DAC 1904 együttese Szereden vendégszerepelt…

A megszokottnál némileg tartalékosabb összeállításban képviseltette magát a Dunaszerdahely egyesülete, Peter Hyballa kezdőcsapatában a megszokott három helyett csupán egy magyar játékos képviseltette magát Vida Kristopher személyében. Tehetséges horvát támadója duplájával vendégek már az első negyedórán belül kétgólos előnyre tettek szert, ám Vida a szezonbeli 11. találatával faragni tudott a hátrányból A szünet előtt mégis már 3-1-re vezetett a Szered, a második játékrészben büntetőből sikerült egy gólra felzárkózni, miközben csereként Kalmár Zsolt és Vida Máté egyaránt játéklehetőséghez jutott. A hosszabbítás perceiben még egy gólváltás történt a felek közt, de a szerdahelyiek egygólos vereséggel zárták az idényt, Vida Kristopher duplája jóvoltából az utolsó négy fordulóban négy találatot szerzett.

FC DAC 1904 – SKF Szered 3-4 (1-3)
Gólszerzők: Vida K. (18., 90+4.), Davis (56. – büntetőből) ill. Spehar (1., 13.), Lacny (43.), Ulrich (90+2.)

FC DAC 1904: Kucz – Blackman (Bilenkyi 81.), Huk, Satka, Davis – Herc (Kalmár 46.), Bednar (Vida M. 46.), Ronan – Vida K., Divkovic, Cmelik. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye