Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a Premier League egyik legidősebb játékosa

A Brighton & Hove Albion csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy a Manchester City elleni zárómérkőzésükön utoljára lép pályára csapatkapitányuk, Bruno.

Forrás: Daily Mail

A Brighton csapatkapitánya, Bruno bejelentette, hogy 38 évesen visszavonul a futballtól. A katalán védő 1999-ben kezdte profi karrierjét az Espanyolnál, 2009-ben pedig a Valenciához került, ahonnan 2012-ben igazolt a Brightonhoz. Összesen 234 mérkőzesen viselte a “Sirályok” mezét, ezeken pedig 6 gólt és 19 gólpasszt jegyzett, emellett hatalmas szerepe volt abban, hogy a Brighton 2017-ben bejutott az angol első osztályba. A klub reméli, hogy visszavonulása után is marad a csapatnál, valamilyen nem játékosi pozícióban. Ebben a szezonban már kevesebbet lépett pályára, de így is 13 bajnoki találkozón szerepelhetett. Utolsó meccsét vasárnap játssza hazai pályán a Manchester City ellen.

Bruno jelenleg még a Premier League harmadik legidősebb játékosa 38 évesen és 7 hónaposan. Két kapus előzi csak meg őt: az egyik a Bournemouth lengyel hálóőre Artur Boruc (39 éves és 2 hónapos), és a Crystal Palace harmadik számú kapusa, Julian Speroni (39 éves és 8 hónapos).