Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivise: győzelmével szinte már bajnok az Ajax – eredmények, tabella

A holland labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában nyert az Ajax és kikapott a PSV, de még matematikailag van esélye az Eindhoveni csapatnak a bajnoki címre, így a következő fordulóra marad a bajnokavatás.


Ajax – Utrecht 4-1 (2-1)
Helyszín: Johan Cruijff Arena (Amszterdam), Vezette: P. van Boekel
Gól: Huntelaar (14′), Van de Beek (45+1′), Tadic (75′ 79′ – büntetőből) ill. O. Boussaid (1′)

Az Ajax győzelmi kényszerben játszik, ha bajnok szeretne lenni nyernie kell. Az Utrechtnek az Európa-Liga rájátszás miatt még szükség lenne három pontra, egyszóval kemény összecsapás várható. A hazaiknak a Bajnokok Ligája fiaskó után lelkileg biztos jót tenne egy győzelem, és a bajnoki cím. Ehhez képest az 1. percben Boussaid remek lövése révén a vendégek jutottak előnyhöz. A bekapott gólt követően az Ajax szépen lassan az ellenfele fölé nőtt, és előbb Huntelaar pofozott kapuba egy beadást, majd Van de Beek fejelt gólt, így már az első játékrészben megfordította a mérkőzés állását az amszterdami csapat. Ten Hag csapata ezek után egy pillanatra sem engedte ki kezei alól az irányítást, és a 75. percben el is döntötték a találkozó sorsát, egy szögletet követően pottyant Tadic elé a labda, ő pedig a kapuba pofozta azt. Sőt, három minutummal később büntetőhöz jut az Ajax, amit Tadic higgadtan értékesíteni is tud. A hazaiak ezután már nem szakították meg magukat, és mivel a PSV kikapott, ennek függvényében a csapat már bajnoknak mondhatja magát, igaz nem hivatalosan, mert matematikailag még befoghatja őket az eindhoveni csapat.

AZ Alkmaar – PSV Eindhoven 1-0 (0-0)
Helyszín: DSB Stadion (Alkmaar), Vezette: D. Makkelie
Gól: G. Til (49′) ill.

Ugyanaz igaz, mint az előző találkozóra, a PSV Eindhoven győzelmi kényszerben van, ellenben nekik nem saját kezükben a sorsuk. A hazaiaknak pedig voltaképpen mindegy már mi lesz, nekik inkább a presztízs kérdés ami lényeges ezen a találkozón, ugyanis ők biztos negyedikek. A vendégek nem bajnoki címre méltóan futballoztak, helyzetekig sem jutottak el, csak átlövésekig, amik harmat gyengére sikeredtek. A 49. percben ennek a gyenge játéknak meg is lett a böjtje, Seuntjens harcol meg a bal szélen a labdáért, amit középre centerez, és Til egy higgadt labdakezelés után góllal fejezi be az akciót. A PSV nem tudott feljavulni és megfordítani a találkozót, így lemondhat a bajnoki címről.

Ahhoz, hogy a PSV bajnok lehessen, az Ajaxnak ki kell kapnia, és 14-0-ra kellene győzniük a Heracles ellen.

Az Eredivisie 34. fordulójának összes eredménye


A holland labdarúgó-bajnokság állása jelenleg