Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: elverték a Real Madridot, a Villarreal megúszta a kiesést – videóval

Rendhagyó utolsó előtti fordulóval jelentkezett a La Liga, azaz a spanyol bajnokság, mivel az összes meccset egy időpontra rakták. A Real Madrid habár a vezetést is megszerezte az elején, utána teljesen kiesett a kezéből az irányítás, és legyőzte őket a Real Sociedad. A Villarreal a kiesés ellen küzdött, de magabiztosan verték az Eibart, így most már biztos, hogy a következő szezont is az első osztályban kezdik meg. A Valencia győzelmével átvette a negyedik helyet a tabellán, ami még automatikus BL-indulást jelent. A Valladolid is kiharcolta a bennmaradást az első osztályban, mivel a Girona kikapott. 

Forrás: laliga.es

Real Sociedad – Real Madrid:

Felforgatott kezdővel lépett pályára a Real Madrid a Real Sociedad ellen, de ez nem nehezítette meg a dolgukat, hiszen már a 6. percben megszerezték a vezetést.  Brahim Diaz vette el a labdát egy védőtől, és a kapuig végigfutva talált be a hálóba. Két perccel később ott volt az egyenlítési lehetőség a Sociedad előtt, amikor Mikel jutott be a tizenhatoson belülre és a jobb alsó sarkot célozta meg, de Thibaut Courtois odaért a lövésre. A 26. percben viszont már összejött a gól, amikor Willian Jose sarokpassza után Merino lőtt a belga kapus mellett a hálóban. A 40. percben akár a vezetést is megszerezhették volna, amikor Vallejo kézzel ütötte ki a labdát a gólvonal előtt, amiért büntetőt kapott a Real Sociedad, de Willian Jose kihagyta, mert Courtois megfogta. A védő a mozdulatért azonnali pirossal jutalmazták.

A második félidőben már egyértelműen jobban játszott a Real Sociedad, és az 57. percben meglőtték a vezető góljukat. Ruben Pardo adta be magasan a labdát Zaldua elé, aki közvetlenül a tizenhatos előttről a hálóba fejelt.  Nem telt el tíz perc, de a baszkoknak sikerült meglőni a harmadik góljukat is. Oyarzabal hatalmas kapufát lőtt, ami épp Muruguza elé pattant, aki távolról hatalmas bombát küldött a kapuba. A 86. percben még a negyedike is meglőhették volna, amikor Januzaj találta telibe a keresztlécet. Az eredmény végül nem változott, és az utolsó előtti mérkőzésén kikapott a Real Madrid.

Real Sociedad – Real Madrid: 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Merino (26.), Zaldua (57.), Muguruza (67.) ill. Brahim Diaz (6.)
Sárga lap: Zubeldia (59.) ill. Carvajal (42.), Casemiro (75.)
Kiállítás: – ill. Vallejo (40.)

https://www.youtube.com/watch?v=iya9xioU3_Y

Villarreal – Eibar:

Nagy fölényben játszott a Villarreal, ami szükséges is volt a számukra, mert a kiesés elől menekülnek. Azonban hiába a dominancia, az első félidőben nem jött nekik össze a gól. A 18. percben Ekambi hagyott ki nagy helyzetet, majd a 42. percben Chukwueze lőtt csúnyán a kapu fölé.

A második félidőben már nagyobb szerencséjük volt, és az 59. percben meg is szerezték a vezetést. Ekambi előzte meg a védőjét, majd közvetlen közelről, kapásból lőtt a hálóba. Tartották is magukat sokáig a hazaiak, azonban a 87. percben az Eibar is betalált, de a gólt végül les miatt érvénytelenítették. A Villarreal ezzel biztos bennmaradó lett, és a következő szezont is a spanyol első osztályban kezdhetik meg.

Villarreal – Eibar: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ekambi (59.) ill.  (84.)
Sárga lap: Mario Gaspar (76.), Moreno (90+4.), Bacca (90+5.) ill. Cucurella (64.), Cote (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia – Alaves:

A Valencia csütörtökön az Európa-liga elődöntőjében volt érdekelt, ahol az Arsenal volt az ellenfél, és végül ki is estek a sorozatból. A csapat kissé fáradtan lépett pályára a bajnokságban, amit a 12. percben ki is használt az Alaves, és megszerezte a vezetést Navarro szöglet utáni fejesével. A Valencia azonban feleszmélt, és a 26.percben egyenlíteni tudott Carlos Soler találatával, majd a 34. percben egy szöglet után Mina lőtt a hálóba megszerezve a hazaiaknak vezetést.

A második félidőben is jól játszott a Valencia, és a 68. percben meglőtték a harmadik találatukat is, amit Gameiro fejelt Guedes beadásából. Az Alaves nem sok vizet zavart a második játékrészben, és a harmadik gól után a Valencia is visszavett a tempóból. A 86. percben azért még volt egy nagy lehetőségük, amikor Gameiro tette vissza a labdát Carlos Soler elé, akinek hiába volt tiszta lövési lehetősége, a labda végül elkerülte a kapu jobb oldalát. A Valencia ezzel a győzelemmel átvette a Getafétől az automatikus BL-indulást érő negyedik helyet a tabellán.

Valencia – Alaves: 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Soler (26.), Mina (34.), Gameiro (68.) ill. Navarro (12.)
Sárga lap: Garay (45.), Gabriel (64.) ill. Brasanac (17.), Pina (35.) Baston (72.), Laguardia (89.), Twumasi (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Leganes – Espanyol:

Valamennyivel jobban játszott az Espanyol az első félidőben, és nekik is jött ki jobban a lépés. A 35. percben meg is szerezték a vezetést Borja Iglesias góljával. A 45. percre pedig meg is fogyatkoztak a hazaiak, miután Bustinza megkapta a második sárgáját.

A második félidőben, a 60. percben Diego Lopeznek hatalmasat kellett védenie En Nesyri lövésénél, és ezzel meg is akadályozta az egyenlítést. Ezt követően azonban már az Espanyol volt fölényben, sokat támadtak, és a 69. percben egy büntetőt is kaptak, amit Borja Iglesias értékesített. A Leganes azért nem adta fel, és akadtak is helyzeteik, főleg En Nesyri révén, de a lefújásig már nem tudtak gólt lőni.

Leganes – Espanyol: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Borja Iglesias (35. 69. – büntetőből)
Sárga lap: Bustinza (29.), Recio (38.) ill. –
Kiállítás:  Bustinza (45.) ill. –

Rayo Vallecano – Real Valladolid:

A Valladolid már a 6. percben megszerezte a vezetést, miután kaptak egy büntetőt, amit Unal értékesített. Ezt követően is több hatalmas helyzetük volt, de a kapus ezeket védeni tudta.

A második félidőre feléledt a Rayo, és több helyzetet is ki tudtak alakítani, de ezeket rendre elpuskázták. Végül a 73. percben összejött nekik az egyenlítés, miután Medran tört be a tizenhatoson belülre, és közvetlen közelről remekül lőtt a kapu jobb oldalába. Nem örülhettek azonban sokáig, mert a 80. percben ismét vezetést szerzett a Valladolid Guardiola találatával. A Valladolid ezzel kiharcolta a bennmaradást az első osztályban, mivel a Girona kikapott.

Rayo Vallecano – Real Valladolid: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Medran (73.) ill. Unal (6. – büntetőből), Guardiola (80.)
Sárga lap: Moreno (69.), Pozo (76.) ill. Kiko (77.), Calero (86.)
Kiállítás: – ill. –

 

A tabella állása a forduló után:

A góllövőlista jelenlegi állása: