Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az AS Roma nyerte a forduló rangadóját! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójában a Massimiliano Allegri által irányított Juventus a Claudio Ranieri vezette AS Roma otthonába látogatott…

Az első igazán komoly lehetőséget a Juventus alakította ki a találkozó 7. percében. Ekkor Cristiano Ronaldo átadása után Juan Cuadrado előtt adódott hatalmas lehetőség, amit a kolumbiai végül nem tudott gólra váltani, mivel Mirante bravúrral védte a lövését. A 16. minutumban ismét Ronaldo jeleskedett előkészítésben, de a nagy ziccer újfent kimaradt. Az AS Roma portása ezúttal Paulo Dybala kísérletét hárította. A 18. percben a hazai csapat is megvillant, egész pontosan Lorenzo Pellegrini. Ekkor a fiatal középpályás eresztett meg váratlanul egy lövést, ami a vendégek szerencséjére a kapufán csattant. Az első félidő hátralevő részében még akadt mindkét oldalon egy-egy lehetőség, de a gól elmaradt, így 0-0-ás döntetlenről fordulhattak a csapatok! 

A szünetet követően szintén akadtak az AS Roma és a Juventus előtt is kisebb/nagyobb lehetőségek. Az egyik komolyabb ziccerüket gólra is váltották a zebrák, ám a VAR segítségével végül érvénytelenítette a játékvezető Cristiano Ronaldo találatát, teljesen jogosan. Az utolsó negyed órában aztán feljött a Roma, s ez gólokban is megmutatkozott. A 79. percben ugyanis Florenzi révén megszerezte a vezetést a hazai együttes, majd a 90+2. minutumban Dzeko is betalált az AS Roma oldaláról. Ennek köszönhetően továbbra is reménykedhet abban a fővárosi gárda, hogy összejön az a bizonyos BL-szereplés. 

AS Roma – Juventus 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma
Gólszerzők:
Florenzi(79.), Dzeko(90+2.) ill.

AS Roma: Mirante – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini(Cristante 67.), N’Zonzi, Zaniolo – Kluivert(Ünder 78.), Dzeko, El Shaarawy. Menedzser: Claudio Ranieri. 

Juventus: Szczesny – De Sciglio(Cancelo 85.), Caceres, Chiellini, Spinazzola – Can, Pjanic(Bentancur 71.), Matuidi – Cuadrado, Dybala, C. Ronaldo. Menedzser: Massimiliano Allegri. 

Korábban játszották:

Spal – SSC Napoli 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Petagna(84.) ill. Allan(49.), Mario Rui(88.)

Sampdoria – Empoli 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Quagliarella(90+2.) ill. Farias(56.), Di Lorenzo(75.)

Frosinone – Udinese 1-3 (0-3)
Gólszerzők:
Dionisi(85.) ill. Okaka(11., 44.), Samir(41.)

Torino – Sassuolo 3-2 (0-1)
Gólszerzők:
Belotti(56., 82.), Zaza(81.) ill. Bourabia(27.), Lirola(71.)