Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi lehet a Bundesliga legjobb játékosa

Az egyik leghitelesebb népet sportlap, a Kicker minden héten osztályozza a Bundesliga játékosainak teljesítményét. Az RB Leipzig magyar kapusa, Gulácsi Péter egész éves átlagosztályzatával szinte már biztos, hogy a szezon legjobb játékosa lesz. 

Forrás: AFP

A Kicker a legutóbbi fordulóban, ahol az RB Leipzig a Bayern Münchennel találkozott, 2-es osztályzatot adott Gulácsi Péternek. A magyar kapus remek teljesítményének is hála a lipcsei csapat 0-0-ás döntetlent ért el a bajorok ellen. A lap egytől hatig osztályoz, ahol az egyes a legjobbat, a hatos a legrosszabbat jelenti.

A Kicker a játékosok egész éves teljesítményét is figyeli az osztályzatok átlagával. Gulácsi átlaga a hétvégivel együtt 2,61, ami azt jelenti, hogy két századdal került az eddig vezető Bürki elé, aki egy hatalmas hiba után a hétvégén már nem is védett. A 33 fordulóban Gulácsi 9 alkalommal kapott a szaklaptól kettes osztályzatot, legrosszabb pontszáma pedig a négyes volt.  Ez az átlag viszont annyira magas, hogy Gulácsi a mezőnyjátékosokat is maga mögé utasítja, mint a Hoffenheim középpályását, Kerem Demirbayt, akinek 2,82-es az átlaga.

A Bundesligából már csak egy forduló maradt hátra, Gulácsi első helyét pedig csak Bürki veszélyeztetné, már ha ő véd a Dortmund utolsó mérkőzésén. Az RB Leipzig a Werder Bremenhez látogat, akkor ő lehet a teljes Bundesliga-szezon legjobbja, a magyar futballisták közül először.

(Forrás: Index)