Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA a Manchester City kizárását kéri a BL-ből

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy szezonra kizárhatja a Bajnokok Ligájából a Manchester Cityt.

Forrás: nytimes.com

Az UEFA egyik bizottsága kérni fogja, hogy egy BL-szezonra eltiltsák a Manchester Cityt a sorozatban, mert megsértették a Pénzügyi Fair-Play szabályait. A hírt a New York Times hozta le, és a lap szerint már a korábbi években is a késhegyen táncoltak, de eddig mindig megúszták a büntetéseket, most viszont egy független UEFA-bizottság egy év nyomozás után a számlák alapján bizonyítékokat talált a szabályszegésre, ezért a klub kizárását fogják kérni a Bajnokok Ligájából. Az eltiltásra fellebbezhet a City, a végső szót pedig a a Nemzetközi Sportdöntő-bíróság (CAS) mondhatja ki.

A Manchester City természetesen azonnal reagált a vádakra, és állításuk szerint ők mindent úgy csináltak, ahogy kell, és semmit sem követtek el. A kérdéses összegeket azzal magyarázták, hogy többnyire katari befektetőkkel, nem mesterségesen túlárazott szponzori szerződéseket kötöttek.

a Pénzügyi Fair Play-t 2011-ben vezette be az UEFA, melynek lényege, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből, és ezzel megakadályozzák a klubok eladósodását és a sportszerűtlen pénzügyi versenyt.