Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Az őrült szezon legérdekesebb számai!

A statisztikákkal foglalkozó Opta adatai közül szemezgetve összegyűjtöttük a az angol Premier League 2018/19-es felejthetetlen idényének legérdekesebb számait.

(Kép: thenational.ae)

0 – A kieső Fulham az egyetlen csapat, amely nem tudott pontot szerezni a ‘Big Six’, vagyis a Chelsea, Liverpool, Man. United, Man. City, Arsenal és Tottenham által fémjelzett hatos ellen.

00:07 – A southamptoni Shane Long a Watfrod ellen a PL-történelem leggyrosabb gólját szerezte!

1 – A Liverpool az első olyan együttes, amely 30 meccset meg tudott nyerni a szezonban, csupán mindössze egyszer kapott ki, és mégsem lett bajnok (…)

2 – Ezért is volt gyenge az idei MU (…) A csapat mindössze két hazai bajnokiját úszta meg kapott gól nélkül.

4- A negyedik bajnoki címét szerző Manchester City a Premier League történetének harmadik legeredményesebb együttese lett. Pep Guardiola csapatánál így már csak az MU (13) és a Chelsea (5) nyert több PL-trófeát.

8 – Az idei volt a nyolcadik idény, hogy a záró fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa.

9 – A Bournemouth kilenc öngóljánál csak a Swansea játékosai szereztek többet (12) a 2015/16-os szezonban.

12 – Ennyi gólpasszt adott a liverpooli Trent Alexander-Arnold – Hátvédként PL-rekord!

16 – A Liverpool szerezte a legtöbb pontot vesztett helyzetből.

18 – David Silva már 18 gólpasszt eddig Sergio Agüeronak. A spanyol és az argentin kiválóság közötti kapcsolatnál már csak három duónak vannak jobb mutatói a PL-ben:

Darren Anderton és Teddy Sheringham (20), Steve McManaman és Robbie Fowler (20), valamint Frank Lampard és Didier Drogba Drogba (24)

19 – Pierre-Emerick Aubameyang egyedülállót produkált idén, figyelembe véve, hogy góljai 19 pontot értek az Arsenalnak.

22 – London legjobbja a Chelsea! A fővárosi csapatok egymás elleni párharcait tekintve Maurizio Sarri csapata összesen 22 pontot szerzett városi riválisai (Arsenal, Crystal Palace, Tottenham, West Ham, Fulham) ellen.

29 – A Southamptonnal a bennmaradást kényelmesen elérte Ralph Hasenhuttl, viszont az osztrák menedzser biztos nem büszke arra, hogy a “szentek” 29 pontot buktak nyert helyzetből – Szezoncsúcs!

32 – A pocsék idényt produkáló Manchester United 32 ponttal végzett a bajnok City mögött. Az MU amikor 1973/74-es idény végén kiesett az első osztályból, 30 pontra volt a bajnoktól…

36 – A Brigton támadója, Glenn Murray csapata Pl-góljainak 36%-át szerezte – Új ligarekord!

44 – Novemberben a United elleni városi derbin 44 passz előzte meg Ilkay Gündogan gólját – A leghosszabb felépített akció volt idén!

71 – A PL-történetében még sohasem játszottak ilyen kevés döntetlent!

86 – A watfordi Etienne Capuénál többször senki sem adta el a labdát a szezonban.

96:52 – Gabriel Jesus az idény legkésőbbi gólját ekkor fejelte az Evertonnak a Goodison Parkban.

97 – Ennyi ponttal a Liverpool bármely más PL-idényben bajnok lett volna (…)

100 – A Leicester City játékosa, James Maddison hosszú idő után az első játékos, aki először érte el a százas határt, a helyzetek kialakítását tekintve. Az angol középpályásnál csupán Leighton Baines (116) produkált jobb számot e tekintetben a 2012/13-as idényben.

141 – Újabb kellemetlen szám a Liverpoolra nézve. A “vörösök” 141 napig álltak a tabella élén, szemben a Manchester City 125 napjával. A két csapat dominanciáját egyébként jól jelzi, hogy a Chelsea 9 napot, a Manchester United összesen 1-et töltött a táblázat legelején (…)

195 – A Liverpool (97) és a Man. City (98) pontjainak összege. Az első két helyezett összpontszáma még sohasem volt ilyen magas!

3119 – A Chelsea játékosánál, Jorginhónál senki nem passzolt többször a szezonban.