Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Santi Cazorla visszaküzdötte magát a spanyol válogatottba

Ma bejelentették a spanyol válogatott Eb-selejtezős keretét, amelyben helyett kapott az a Santi Cazorla is, akinél néhány éve még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán játszhat-e még valaha. 

Forrás: polskieradio24.pl

A 34 éves Santi Cazorla 2018 nyarán igazolt a Villarrealba az Arsenalból, ahol az utolsó éveiben komoly sérülése miatt alig játszott már. A spanyol játékos egy korábbi interjúban azt is elárulta, hogy két évvel ezelőtt az orvosai azzal fogadták, hogy egy elfertőződött seb miatt amputálni kell a lábát, de végül sikeresek voltak a kezelések, így a karrierje is megmenekült.

Cazorla remek formában játszik a Villarrealban, és a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 7 gólnál és 11 gólpassznál tart. A jó teljesítmény feltűnt a spanyol válogatott szövetségi kapitányának, Luis Enrique-nek is, aki úgy döntött, meghívja őt az Eb-selejtezős keretbe. A középpályást Robert Moreno, Enrique asszisztense hívta fel ma, hogy meghívót kapott a spanyol válogatottba, aminek a játékos jobban örült, mint amikor először hívták be a nemzeti csapatba.

Cazorla bokasérülése miatt nem lehetett tagja a 2010-es, világbajnokságot nyert keretnek, viszont 2008-ban és 2012-ben ő is a magasba emelhette az Eb-trófeát.

A spanyol válogatott kerete: 

KAPUSOK: De Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Pau López (Betis).
VÉDŐK: Carvajal (Real Madrid), Ramos (Real Madrid), Mario Hermoso (Espanyol), Diego Llorente (Real Sociedad), Iñigo Martínez (Athletic Bilbao), Jordi Alba (Barcelona), Sergi Roberto (Barcelona), Gayà (Valencia), Jesús Navas (Sevilla).
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Sergio Busquets (Barcelona), Rodrigo Hernández (Atlético Madrid), Dani Parejo (Valencia), Isco (Real Madrid), Fabián Ruiz (Napoli), Santi Cazorla (Villarreal).
TÁMADÓK: Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Rodrigo Moreno (Valencia), Asensio (Real Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Alvaro Morata (Atlético Madrid).