Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: magabiztosra sikerült a Man. City triplázása – VIDEÓVAL

A bajnoki cím elmúlt heti begyűjtését követően újra ünnepelhetett a Manchester City együttese. Pep Guardiola tanítványai ezzel a mai sikerrel pedig végképp bebizonyították, hogy ebben a szezonban semmilyen szinten nem volt jobb náluk Angliában.

A már inkább az átigazolási piaccal foglalkozó Manchester Citynél (talán tényleg nem tartanak igényt Antoine Griezmannra) ma még rá kellett koncentrálniuk a Watford elleni kupafináléra.

Előzetesen egyértelműek voltak az esélyek, ráadásul a City igazi sétagaloppal jutott be a londoni döntőbe. A „Kékek” mindössze kétszer játszottak Premier League-es ellenféllel, ráadásul akkor is alsóházival. A Watford tavaszig az idei bajnoki idény meglepetés csapata volt, ám a hajrát nagyon elbénázva csak a 11. helyen végzett a PL-ben. A „Darazsak” egy már-már elvesztett, Wolverhampton elleni elődöntőből lőtték magukat tovább a Wembley-be.

Komoly meglepetést okozott, hogy a manchesterieknél Kevin de Bruyne és Sergio „Kun” Agüero is csak a padon kezdett, igaz, előbbi éppen csak, hogy túl van korábbi sérülésén. A teltházas meccsen a körítés a szokásos volt: Vilmos herceg, élőben előadott brit himnusz és a világ legrégibb kupatrófeája a pálya szélén.

Összességében a Manchester City megérdemelten „nyerte meg” az első félidőt. Bár a Watford több alkalommal is veszélyhelyzetet teremtett Ederson kapujánál, valós izgalmakra inkább a másik kapunál került sor. A veterán Heurelho Gomes a szünetig kétszer kapitulált. Előbb a kétszeres Európa-bajnok, és egyszeres világbajnok David Silva köszönt be. A hajrában pedig a szinte az egész idényben formán kívül játszó gólba tartó lövését biztosította be Sterling. A Watford támadójátékában még csak-csak volt fantázia, ám a védekezésük teljesen esélytelenné tette a meglepetés lehetőségét.

A negyedórás pihenőt követően folytatódott a ManCity parádéja. A végkimenetelbe szép lassan beletörődő Watfordnak esélye, szinte lehetősége is alig volt. A 61. minutumban a csereként be állt de Bruyne, majd a 68-adikban Gabriel Jesus talált be. A találkozó utolsó góljait Raheem Sterling szerezte, aki az évad legjobb fiatal játékosaként méltó módon koronázta meg teljesítményét a mai mesterhármasával.

A Ligakupa és a Premier League megnyerése után a történelmi FA-kupa siker is vitathatatlan módon került be idén az Etihad vitrinjébe.

Manchester City – Watford 6:0 (2:0)
G.: David Silva (26.), Sterling (38., 81., 86.) de Bruyne (61.), Gabriel Jesus (68.) ill. –

A meccs összefoglalója:

Folyamatosan csak Rád gondolok Zita, és azt szeretném, hogy végre egymáséi lehessünk. Bolond voltam, amikor azt mondtam, hogy ráér. Kívánom a tested, és a lelked egyaránt. Érezni akarom minden porcikád izzását, a testiség legmagasabb szintjét, amikor a kettőből egy lesz.