Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezüstérmes a magyar csapat, megvan az első Eb-résztvevő

Közel 130 játékos indult az idei legrangosabb hazai footgolf versenyen, a FIFG 500-as besorolású Traditional Footgolf Cupon a Balatonudvariban található Balaton Golf Club pályáin a hétvégén. A szlovák Dusan Vangel nyerte a kétnapos versenyt, ahonnan a legjobb magyar, Borbély István kvalifikálta magát az őszi csapat Európa-bajnokságra.

A hetekig tartó magyarországi esőzések után két napon át napsütésben játszhatott a rangos nemzetközi footgolf verseny, a Traditional Footgolf Cup tizenhét országból érkező népes mezőnye, amely egyben a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója volt.

Az első nap után nagyot javuló, szlovák Dusan Vangel -17-es eredményénél nem volt jobb. Mivel nem a döntő flightban szerepelt, végigizgulhatta a többiek befejezését. Igaz, a végén már aggódnia nem kellett, ugyanis az elsőségre még a hajrában pályázó argentin Nico Garcia és olasz Fabio Mazzer az utolsó szakaszt két rúgásból kellett volna, hogy teljesítse, ami csodával lett volna határos. Nem is sikerült, így Vangel örülhetett a végén.

Dusan Vangel, az idei győztes

A francia Remy Hetru és Garcia -15-ös eredménnyel zártak a második helyen, a szabályok értelmében három szakaszon döntöttek az ezüstérem sorsáról, ami a gallhoz vándorolt. A negyedik helyért rendezett szétrúgást Mazzer nyerte, miután legyőzte a szlovák Michal Diant.

Mazzer lett a legjobb 45 éven felüli játékos (-14), megelőzve Kókai Ferencet (Royal) és Balázsi Csabát (BFGT). Utóbbi Biró Lászlót (Academy-Outsiders) győzte le a szétrúgás során, miután mindketten ugyanazt az eredményt érték el.

A szlovák tehetség, Rebeka Rezna lett a legjobb női játékos, megelőzve a vb-negyedik Ujvári Izabellát (Nimród) és a tavalyi győztes, norvég Susanne Berget. Eredménye is figyelemreméltó, a két nap alatt -2-ben zárt.

A juniorok között Németh Áron győzött, megelőzve Kenéz Dániel Sándort és Nagy Dominikot.

Szlovákia nyerte a csapatversenyt Magyarország és Olaszország előtt.

A mieink számára mindig különleges verseny a Traditional Footgolf Cup, idén a szövetség döntése értelmében a legjobb hazai játékos kvalifikálhatta magát az őszi csapat Európa-bajnokságra, az Euro Foogolfra. Ezt a kvótát az EMFGSE játékosa, Borbély István szerezte meg, aki hatodik lett.

EREDMÉNYEK