Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! El-győztes edző a Marseille élén! – hivatalos

A francia élvonalban (Ligue 1) szereplő Olympique de Marseille hivatalos közleményében tudatta, hogy a távozó Rudi Garcia helyét a Chelsea és a Tottenham korábbi trénere, André Villas-Boas veszi át…

Igaznak bizonyultak a pletykák, azaz valóban André Villas-Boas örökölte meg Rudi Garcia helyét az Olympique de Marseille élén. Az OM kétéves szerződést kötött a portugál szakemberrel, aki legutóbb 2016 és 2017 között a kínai Shanghai SIPG csapatát irányította.

André Villas-Boas jó néhány éven keresztül José Mourinho asszisztenseként dolgozott. Először a Portónál, majd a Chelsea-nél, végül az Internél segítette honfitársa munkáját. Első vezetőedzői megbízatását 2009 októberében az Académicától kapta meg. A csapatot az utolsó helyen vette át, de Villas-Boas összerántotta a társaságot, s simán bent tartotta az élvonalban. Remek munkájának köszönhetően 2010 nyarán kinevezték a Porto élére. Az ifjú tréner rögtön berobbant, hiszen a neves portugál csapattal megnyerte a bajnokságot, a Portugál Kupát és Szuperkupát, valamint az Európa-ligát is. 

Kitűnő szezonjának hála rögtön újabb szintet lépett edzői karrierjében, ugyanis 2011 nyarán a Chelsea menedzsere lett. Az új José Mourinhónak aposztrofált André Villas-Boas angliai kalandja nem sikerült túl jól, hiszen röpke fél év után menesztették pozíciójából. Innen a Tottenham Hotspur kispadjára vezetett az útja, a Spurs élén jobb munkát végzett, de hosszadalmasabb ideig itt sem bírta. Kína előtt az utolsó európai állomáshelye a Zenit Szentpétervár volt, ahol 2,5 éven át dolgozott, az orosz alakulattal nyert bajnoki címet, Orosz Kupát és Szuperkupát.