Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Athletic Bilbao: igazi klublegenda lett az új edző! – HIVATALOS

Az elmúlt este folyamán bejelentésre került, hogy a mögöttünk hagyott szezonban időnként csak szenvedő Athletic Bilbao újdonsült vezetőedzője nem lesz más, mint a klub korábbi válogatott játékosa, Joseba Etxeberria.

A baszk együttes a 2018-19-es idényt még az argentin Eduardo Berizzoval kezdte, ám december elején edzőváltásra került sor: Gaizka Garitano ült le a kispadra. A hazai szakember végül a 8. helyre kormányozta be a Bilbaot. Garitanonak azonban nem volt maradása, így a klubnak gyorsan megfelelő utód után kellett néznie.

Így került a képbe, a legutóbb a Tenerifét trenírozó Exteberria. A korábbi 53-szoros válogatott szélső 15 éven keresztül szolgálta játékosként az Athleticet. A 2010-es visszavonulása óta pedig néhány meccsen megbízott vezetőedzőként, és később Ernesto Valverde segítőjeként is dolgozott szeretett csapatánál.

Etxeberria eddig szabadügynök volt, lévén még tavaly szeptemberben elbocsátották tenerifei állásából. Értesüléseink szerint két szezonra szóló megállapodást kötött a San Mamés-ban.