Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: óriási hibák az angoloktól, Hollandia lesz Portugália ellenfele a döntőben!

Hollandia lesz Portugália ellenfele a Nemzetek Ligája döntőjében, miután Ronald Koeman tanítványai nyerni tudtak Angliával szemben. 

A mérkőzést picivel az angolok kezdték jobban, energikusabban, majd idővel felébredtek a hollandok is. Mindkét fél vezetett ígéretes támadásokat, akciókat, ám az utolsó megmozdulások rendre rosszul sikerültek. Ebből kifolyólag igazán komoly ziccereket eleinte nem is igen láthattunk. Ennek ellenére idővel megtört a gólcsend, méghozzá De Ligt hibájának köszönhetően. A 30. percben az ifjú középhátvéd Rashfordot vágta fel a tizenhatoson belül, melynek értelmében a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett, azaz Marcus Rashford értékesítette rendkívül magabiztosan. Nem sokkal később aztán Rashford előtt adódott hatalmas helyzet, ám balszerencséjére Dumfries az utolsó pillanatban menteni tudott előle. Az első játékrész ráadásában még a hollandok számára adatott meg az esetleges egalizálás, ám Depay szöglete után De Ligt végül éppen csak, de a kapu mellé fejelt. 

A fordulást követően Hollandia kétségtelenül az angolok fölé nőtt, ez pedig idővel gólban is megmutatkozott. A 73. percben az első félidőben hatalmas hibát elkövető De Ligt góljával egyenlítettek Koeman tanítványai. A rendes játékidő hosszabbításában mindkét csapat lezárhatta volna a találkozót, de ez végül egyik fél számára sem sikerült, így jött a ráadás. 

A hosszabbítás során teljesen összeomlott Anglia, Southgate legénység két óriási hibát is elkövetett. Az első John Stones nevéhez fűződik, aki rendkívül rossz döntést hozott. Walker próbálta menteni a menthetőt társa hibája után, de balszerencséjére a labda éppen róla került a kapuba a 97. percben. A kisebb szünet után Ross Barkley járta be Stones útját, amit Promes “köszönt” meg, s rúgta be a mindent eldöntő gólt. 

Hollandia – Anglia 3-1 (2-1) (1-1) (0-1)
Helyszín:
Estádio D. Afonso Henriques, Guimaraes
Gólszerzők:
De Ligt(73.), Walker(97., öngól), Promes(114.) ill. Rashford(32., büntető)
Kiállítva:
ill.

Hollandia: Cillessen – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind  – De Roon(Van de Beek 68.), De Jong(Strootman 114.), Wijnaldum – Bergwijn(Propper 91.), Depay, Babel(Promes 68.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman. 

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Chilwell – Rice(Alli 106.), Delph(Henderson 77.), Barkley – Sancho(Lingard 61.), Rashford(Kane 46.), Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.